WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Riksgränsen:

Ligger ca 26 mil fra Tromsø, rett over grensestasjonen mellom Norge og Sverige på Bjørnefjell.

For mer informasjon om Riksgränsen- sjekk ut Deres hjemmeside :

HJEMMESIDE RIKSGRÄNSEN

 

Bilder fra turen

Skitur til Riksgränsen, Sverige :  23.02.07 - 25.02.07

 

Turbeskrivelse

Årets andre skitur gikk til Riksgränsen i Sverige fra fredag 23 februar til søndag 25 februar.  Denne gang et gjeng på fem gutter på tur med lavvu som medbragt overnattingssted. Startet fra Tromsø i fem-seks tiden og ankom Riksgränsen i ni - halv ti tiden på kvelden.

Vi bestemte oss for å sette opp base-camp bak service-bygget på campingplassen slik at vi kunne unne oss "litt luksus" i form av toalett, dusj og badstu. Etableringen gikk igrunn smertefritt, på tross av at enkelte forsøkte overbevise andre om at vi hadde tatt med en sammenleggbar kano i stedet for lavvu :-)) Vel i "hus" var det bare å fyre opp i peisen, finne frem plastkoppen og nyte edle dråper fra "en gammel danske" som hadde sneket seg med på tur :-) Etter et par timer med skit-prat tok vi kveld rundt klokken 01 på natten.

      

Første natten var det kaldt ute, og etterhvert som det døde ut i peisen ble det gradivs kaldere og kaldere også inne i lavvu'en - naturligvis. Vi hadde ingen organisert fyringsvakt, men fant ut at en grei ordning var at "den som våkner først av at det var kaldt, fyrte opp i peisen / heiv på mere ved før man la seg til å sove videre". En ordning som faktisk fungerte helt fint. Den påfølgende dag viste temperaturmålinger gjort i løypeområdet på dagtid en temperatur på minus 17 og minus 19 grader. Første natten i lavvu'en var det mest sannsynlig godt over minus 20 grader på utsiden.

      

Lørdagsmorgenen startet med tining av brød, tining av pålegg, tining av drikke og til slutt når frokost og påkledning var unnagjort; tining av skisko i servicehuset. Vår første tur med heisen gikk 0930 og vi holdt det gående frem til klokken nærmet seg 1600 - Afterski-tid :-))

Forholdene i bakkene var hardt, men fint. Offpiste områdene var dessverre en liten skuffelse. De siste dagers kulde kombinert med vind hadde blåst vekk puddersnøen og lagt igjen relativ hard fokk-snø som allerede var godt oppkjørt siden forrige snøfall.

        

Forøvrig; det var annonsert en "Freeride Girl Camp" på Riksgränsen denne helgen. Mulig jeg/vi ikke hadde øynene med oss, men vi så ikke mye til dette arrangementet hverken i bakken eller på after-ski'en.

Afterski lørdag var, som alltid, morsomt. Mat servert i kurv kombinert med god drikke hold oss sittende fra 1600 til rundt 2100. Vi hadde det jo ikke travelt med å forlate en varm, lun plass for å komme seg "hjem" til en kald lavvu i et skogholdt bak servicehuset på campingplassen. Hehehe. Mye frisk luft og "en del" drikke bidro til at vi alle var sovnet før midnatt.

    

Søndag startet med å pakke sammen leirplassen og pakke i bildene før vi kjørte ski frem til lunchtid. Etter lunch bestemte vi oss for å sette kursen hjem igjen til Tromsø. Avmarsj fra Riksgränsen ca1330, og vel hjemme i 1700 tiden.

Kort oppsummert; en bra tur!

    

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007