Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om 1244

1244 ligger øst for Maritindan i et område med flere navnløse topper.

Parkering finnes ved avkjøringen fra E8 mot vest ved Sørfjorden og Ramfjord Camping. Det er også mulig å parkere ved campingplassen.

Fjellet har en 2-3 km lang anmars inn Saltdalen.

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 3 timer i moderat / rolig tempo.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

(Gjelder for Saltdalen)

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.kugo.no

Bilder og turbeskrivelse fra www.lyngen.name

Navnløs høyde 1244, øst for Maritindan - 1244 moh

 

Turbeskrivelse

Ved enden av Sørbotn (i Ramfjorden) finner vi Saltdalen mot øst, og i området her ligger flere spennende navnløse topper godt over den magiske 1000 meters grensen. Denne beskrivelsen omfatter "navnløs høyde 1244, øst for Maritindan"

Fra Tromsø kjører man mot Ramfjord og videre mot Lavangsdalen. I enden av Sørbotn (fjorden) er det mulig å ta av E8 mot venstre (østover) hvor det finnes gode parkeringsmuligheter rett etter avkjøringen.

 

Se kartutsnittet nedenfor som viser fjellets plassering:

 

 

Fra parkeringen er det anbefalt å gå langs grusveien som leder opp, og inn noen hundre meter mot Saltdalen. Det er fult mulig å komme seg frem med bil her sommerstid, men parkeringsmulighetene er best rett ved avkjøringen - og da er man ikke til hindre for de som benytter seg av hyttene i området. 

 

 

 

 

Der veien slutter, overtar en god sti videre inn langs Saltdalelva på dens nordlige side. Stien går over en del myr og våt mose i starten, noe som gjør denne turen lite egnet for de med kun joggesko og redsel for våte bein. Følg stien ca 2 - 2,5 km inn Saltdalen.

 

 

 

 

 

Du vil da komme til en flott steinur på venstre side som ser ut som et stort skred/ras. Her forlater du Saltdalen og setter kursen rett nord og opp den nevnte steinura. Ved å følge denne steinura oppover vil du spare mye tid å krefter sammenlignet med en lignende oppstigning i skog med mose og lyng som underlag.

 

 

 

 

 

 

 

Se kartutsnittet nedenfor som viser min trase opp mot toppen:

 

 

I toppen av steinura legges ruten litt mot øst, men fremdeles er det lønnsomt å legge sporet langs beltet av steinur som leder inn mot dalføret nordvest for høyde 1244. Det er på kartet avmerket en elv i dalen vest for 1244. Denne renner nesten i sin helhet under steinura og vil ikke være til hinder for videre trase inn mot toppen. Steinura vest for 1244 er stor, fast og lettgått. Enkelte løse partier vil man alltid støte på, men det meste du setter føttene på oppover her ligger i ro. Området vest for 1244 ligger også mye i skyggen, vær derfor forberedt på å kunne møte snøpartier her til langt utpå sommeren.

 

 

 

 

 

Oppe i "gryten" mellom de navnløse toppene 1045, 1239 og 1244 dreier man så gradvis mer og mer mot sør. Siste stigningen mot toppen av 1244 er som resten av turen helt uproblematisk.

 

 

 

 

 

På toppen er det reist en liten varde som ikke er avmerket på kartet. Det er også storslått utsikt i alle himmelretninger. Spesielt likte jeg utsikten mot den navnløse toppen 1324 sørøst for 1244 med isbreen som ligger imellom de to nevnte toppene.

  

 

Tidsmessig er dette en tur som i sommersesongen tar ca 3 timer opp. Ned må du beregne minst 2 timer i moderat, rolig tempo med noen små drikke og foto pauser underveis.

 

 

Panoramabilder tatt fra toppen av 1244 (klikk på bildene for større versjoner)

 

   

 

 

God tur !

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2010