WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Storstolpan :

Storstolpan (974 m.o.h) ligger på Kvaløya, mot Rekvik,  ca 40 minutters kjønring utenfor Tromsø sentrum.

Tidsforbruk opp-ned fra parkeringsplass : 4-6 timer.

Ruten mot toppen

Bilder fra turen

 

 

Værvarsel fra YR.no

 

Skitur til Storstolpan : 06.05.06 (Kristen Ryeng og Ronny Tollefsen)

 

Turbeskrivelse

Denne turen ble en kjempesuksess! Våknet opp til strålende sol fra en skyfri himmel, 20 grader i luften og ikke så mye som et vindpust. Eneste bekymringen var at snøen smelter alt for fort :-))

Av en kollega på jobb hadde Ronny og jeg fått tips om at det fremdeles kunne være gode snø- og skiforhold på denne toppen på Kvaløya utenfor Tromsø.

Etter ca 40 minutters kjøring, og med tips fra andre skigåere, kom vi frem til startpunktet for turen. Herfra kunne en såvidt se toppen på Storstolpan, og det var i grunn lite som skulle tilsi at det var skiføre bare noen minutters gange unna.

                  

Som du kan se av bildene var det ikke mulig å spenne på seg skiene ved parkeringsplassen. Vi var derfor pent nødt å feste skiutstyr på sekken og gå til fots de første par hundre meter etter søken på hvitt underlag. Herfra gikk vi først over en liten "knaus" / bakketopp før vi pent og pyntelig skled ned mot vannet ved foten av selve toppen - Storstolpan. 

Den første stigningen fra vannet er bratt, og det kan være fare for skred - noe spor etter gamle skred som hadde gått i området kunne bekrefte.

Traseen opp mot toppen fra vannet kan sees på bildet nedenfor. (Klikk på bildet for større bilde).

Hele veien gikk vi i stekende sol fra en knallblå himmel og det virket ikke som om temperaturen sank nevneverdig etterhvert som vi forserte høydemetre.

Korte små pauser hørte med underveis, både for å fotografere, drikke samt ta en pust i bakken. Det beste kommer (nesten) alltid til sist ; nedkjøringen :-)). Unntaket denne gang var at vi etter nedkjøringen nok en gang måtte feste ski på sekken og gå til fots ned til parkeringsplasen. Ikke like gøy med ski på sekken, men absolutt verdt det!

       

Denne turen egner seg mot slutten av skisesongen. Snøen ligger lenge på denne toppen, og det er ikke uvanlig å sommertemperaturer med skikjøring på Storstolpan.

Jeg skal på toppen flere ganger.

God tur!

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007