Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Blåfjellet:

Blåfjellet måler 884 meter over havet og ligger ved Ramfjorden , ovenfor Olavsvern.

Vinterstid er dette et fjell som entusiasten og tindesamleren. For de som verdsetter GOD skikjøring er ikke dette fjellet det beste. Da anbefales Durmålsfjellet på motsatt side av Pikstindalen.

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 2,5 - 3 timer i moderat tempo.

Bilder fra turen

Værvarsel fra YR.no

Blåfjellet (Sâttovàrri) 884 moh - 28.02.09 (Kristen Ryeng og Trond Erling Johnsen)

 

Turbeskrivelse

 

Blåfjellet (Sàttovàrri) ligger sør for Ramfjorden på motsatt side av Olavsvern. Fjellet strekker seg 884 meter over havet og har en varde ved 870 meters høyde. Fjellet kan nås fra flere hold, denne beskrivelsen skisserer èn mulig trase mot toppen. (Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering):

Fra Tromsø kjører man til Fagernes og følger veien langs Sørbotn til Ramfjord Camping (innerst i fjorden). Her tar man av og følger Sørbotn og Ramfjorden tilbake på motsatt side. Følg veien til du ser Piksteindalen som skiller Blåfjellet og Durmålen. Egnet parkering finner du i nærheten av Piksteinelva som krysser veien. Ikke alltid like lett å beskrive, men viktige holdepunkter blir Piksteindalen og Piksteinelven. Finner du disse to er du på rett spor. "Let og du skal finne."

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser vår rute mot toppen:

Ruten mot toppen starter med tett skog i kombinasjon med bratt terreng. Her ligger den dypeste snøen og dette er garantert den strekningen som krever mest svette og puls på turen mot Blåfjellets varde. Følg nordsiden av Piksteinelva og trekk gradvis mer og mer nordover etterhvert som du vinner høyde. Nord for Piksteinelva hvor denne krysser veien ligger et lite hus, herfra er det hugget ut en trase opp gjennom skogen et stykke - følg denne.

Over skoggrensen flater det noe ut, og den siste biten mot toppen blir rene sjarmøretappen å regne. Jevn og fin stigning før det blir litt brattere siste kneika opp mot topplatået.

Varden på toppen er ikke stor, og ligger relativt langt inn på platået. Bli derfor ikke fristet til å tro du er på toppen selv om det flater ut og du ikke ser noen toppvarde. Den ligger der oppe - du må bare gå litt til før du plutselig ser den.

Fra toppen er det flott utsikt i alle retninger. Mot sørvest ses Durmålsfjellets nordvendte skrent samt Gorzelvtinden. Mot nord kan fjell som Fagerfjell, Hamperokken m.fl. ses. Kvaløya med flere kjente fjelltopper kan også ses herfra.

Nedkjøringen er variert fra lett til vanskelig i den forstand at den er lite krevende helt til du kommer til skogspartiet siste biten ned mot veien. Her er skogen tett og det er bratt - noe som setter ferdigheter og mot på prøve. Det er alikevell uproblematisk å komme ned så lenge en viser litt forsiktighet.

Tidsforbruk fra parkering til toppen i moderat tempo ca 2,5 - 3 timer.

 

 

God tur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009