Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Blåvatnet:

Blåvatnet ligger ca 4 km sørøst for Sørlenangsbotn i Lyngen kommune.

Vannet er kjent for sin intense, sterke blåfarge og er ett lett tilgjengelig turmål for store og små.

Turen anbefales som en sommer/høst tur - og vannets blåfarge er på sitt mest spektakulære i solskinn sent på ettermiddagen.

Tidsmessig er dette en tur som i rolig tempo tar opp mot 2 timer hver vei. Underlaget består av stier og lett steinur i flatt terreng.

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.ryggsekk.net

Blåvatnet - 189

 

Turbeskrivelse

Ved Strupskardet, øst for Jægervatnet, ligger et idyllisk lite vann som med rette bærer sitt navn - Blåvatnet. Vannet ligger i bunn av de majestetiske Lanangstinder og Jægervasstinder, og med sin fantastisk klare blåfarge er dette en attraksjon lett tilgjengelig for mange.

 

Kartutsnittet nedenfor viser vannets plassering:

 

 

 

Fra Tromsø kjører man først til Breivikeidet, en kjøretur på ca 45 minutter. Herfra tar man fergen over til Svensby hvor man i første veikryss etter landgang tar av nordover mot Jægervatnet. Kjør videre mot Sørlenangsbotn hvor det finnes godt tilrettelagte parkeringsmuligheter.

 

 

 

 

 

 

Ruten fra parkering til vannet trenger ingen lengre forklaring; gå i retning sørøst inn Strupskardet og etter ca 4 kilometer vil du kunne stå ved vannkanten å nyte den fantastiske blåfargen. Terrenget er lettgått, men vær forberedt på at det kan være noe våt myr i starten avhengig av sesong. Det er også flere gode stier innover mot både Aspevatnet og Blåvatnet. Øvre del av traseen består av steinur i flatt terreng.

 

 

Kartutsnittet viser ruten inn mot vannet:

 

 

Vannet mottar smeltevann fra Lenangsbreen og har bunn av leire. Dette forklarer den sterke blåfargen som oppleves best i sen ettermiddagssol på sommeren/høsten.

Dette er en tur som anbefales samtlige og som passer for barn. I moderat rolig tempo bør en regne med rundt 2 timers gange hver vei.

 

 

Anbefales!

 

God tur!

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2012