Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Blåskredtinden:

Blåskredtinden ligger på Kvaløya ved Nordfjorden.

Fjellet strekker seg 689 meter over havet og byr på fantastisk utsikt blant annet mot Sommarøya.

Parkering ved veien like før Nordfjorden, der hvor Kråkskardelva krysser vei.

Tidsforbruk til toppen i rolig tempo ca 2 timer.

Anbefales.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

Blåskredtinden - 04.09.09 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Blåskredtinden ligger på Kvaløya ved Nordfjorden og måler 689 meter over havet. Fra Tromsø kjører man til Kvaløya, over Kattfjordeidet og ned mot Nordfjorden hvor en finner parkering like før Kråkskardelva krysser veien. Se kartutsnittet fra Norgesglasset som viser fjellets plassering nedenfor:

Fra parkeringen følger man stien inn mot vannet som ligger i Kråkskardet. Det går en sti inn langs dalen men påregn å bli våt på beina dersom skotøyet ikke er i orden. Området i starten er vått med myr, sump og gjørmete sti hele veien inn mot vannet. Fremme med vannet krysser man elva og følger vestkanten av vannet inn langs dalen. Ved stor vannstand i elva, spesielt på våren, kan det være smart å følge veien ned mot bruen for så å gå opp mot Kråkskardet på vestsiden av elven.

Når en nærmer seg den nordlige enden av vannet skrås traseen opp mot vest. Det er et forferdelig buskas og ulent terreng i skogspartiet her, men trøsten får være at dette kun er en relativt kort distanse. Vel ute av skogen blir terrenget mer lettgått med fin steinut og jevn bratt stigning opp mot ryggen av Blåskredtinden. Sikt på skaret mellom høyde 750 og ryggen mot Blåskredtinden og du er på rett vei. Siste parti før du runder kanten på ryggen er relativt bratt, men uproblematisk å gå. Underlaget her er flat steinur med få løse steiner og noen områder med mose og lyng på vei opp.

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser ruten opp:

Oppe på ryggen kan en nyte storslått utsikt, og spesielt utsikten mot Vasstinden og Sommarøy er spektakulær. Herfra følger en nå ryggen videre mot nord – så langt en kan/tør – til man kommer til Blåskredtinden. Selve toppen har en karakteristisk form, som vil kreve noe klatring som en sette beina helt på toppen. Personlig stanset jeg på hyllen i forkant og nøyde meg med noe som sikkert er det beste utsiktspunktet til toppen. Ingen vits å ta sjanser når en ferdes alene i fjellet.

Fra parkering til toppen bruker man rundt 2 timer en vei. Beregn noe kortere tid ned igjen. En flott tur som sent på sommeren eller på høsten vil kunne gås uten å måtte gå i snø. Bare utsikten alene fra toppen er verdt turen hit. En tur jeg absolutt anbefaler andre!

 

 


 

God tur!

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009