Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Brosmetind:

Brosmetind ligger mellom Tromvik og Rekvik på Kvaløya.

Fjellet måler 525 meter over havet og kan enkelt nås både sommer og vinter.

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 30 - 60 minutter avhengig av pauser og tempo.

En topp som egner seg for ALLE, uansett form og alder.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

Brosmetind 525 moh - 12.02.09 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Brosmetind ligger på "baksiden" av Kvaløya ved Rekvik og Tromvik, ca 40 minutters kjøring fra Tromsø. Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering:

Fra Tromsø kjører man til Eidkjosen, følger veien videre langs Kaldfjorden og over mot Grøtfjorden. Følg veien rundt Grøtfjorden og ta av til venstre idet du kommer til Tromvik. Parkering finner du like ved Gløshaugen der veien er på sitt høyeste. 

Ruten videre mot toppen fra parkering ved Gløshaugen er enkel - gå i rett linje mot toppen. Dette er en enkel tur som ikke krever kunnskaper om orientering. Fra parkering ser du toppen, det er rett og slett bare å starte å gå :-)) Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser ruten mot toppen:

Turens eneste faremoment er fjellets vestside som stuper ned mot Sessøyfjorden. Ønsker man en mer spektakulær utsikt på vei mot toppen kan det anbefales å følge ryggen fra Hamran og videre nordover mot toppen. Her vil en kunne gå på ryggen med bratte stup ned mot sjøen hele veien til varden på Brosmetind.  

Dette er en tur som passer for alle, store og små, unge og gamle. Turen er ikke krevende, og utbyttet i form av spektakulær utsikt, bratte stup og luftige opplevelse fra toppen er helt topp. En tur som gir stort utbytte og som krever lite svette og melkesyre for å nå toppen.

 

 

God tur !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009