WWW.KRISTENRYENG.COM

 

 

Info om Durmålsfjellet :

Durmålsfjellet ligger i Ramfjorden ca 4-5 mils kjøring fra Tromsø. Toppens høyeste punkt er 1019 meter over havet.

Tidsforbruk opp-ned ca 3-4 timer.

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

(fra Olavsvern - nærmeste sted til Durmålsfjellet)

Skitur til Durmålsfjellet (1019 moh) 13.05.07 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

 

Durmålfjellet med siden 1019 meter over havet ligger på andre siden av Ramfjorden, rett ovenfor Olavsvern. Fra Tromsø kjører man til Ramfjord Camping og følger veien langs Ramfjorden tilbake mot sør.  Se etter de store kraftledningene som går over fjorden ved Olavsvern – disse leder deg opp mot Kvitbergan som er skillet mellom vegetasjon og fjell på vei opp mot Durmålsfjellet. Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering :

Turen starter på 0 meter over havet. Den første klatringen opp fra veien mot Kvitbergan er veldig bratt, og dette er utvilsomt det mest krevende partiet på hele turen. Vurder skredfaren nøye før du klatrer opp her.  Brede skifeller er et must her. Min tur gikk i midten av mai, og da var det nesten snøfritt i skogspartiet, men vinterstid kan det ligge store skavvler på toppen av Kvitbergan. Det kan i enkelte tilfeller være like lett å gå til fots opp her når det blir så bratt.

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser min rute mot toppen:

Fra Kvitbergan flater det ut, og man har ca 1,5 km med rolig lett stigning før det på nytt blir noe brattere opp siste delen mot toppen. Fjellsiden her er bred og fin, men vær obs på at det kan dannes store skavvler mot nord. Hold derfor godt til høyre på vei opp slik at du er sikker på at du er på ”fast” grunn.

Fra toppen er det storslagen utsikt i alle retninger. Toppen er flat og om man har lyst å klatre ytterligere meter opp, kan man følge platået videre mot sør-øst for å komme til Gorzelvtinden som ruver 1072 meter over havet. For å komme hit må en først gå ca 1,5 km flatt bortover. Dette gjorde ikke jeg, men kanskje en annen gang?

Nedkjøringen kan ikke beskrives på andre måter enn : fantastisk! Her har man en stor, bred fjellside å leke seg i, og snøforholdene da jeg var her var ypperlig. Som på vei opp, må en passe seg for ikke å kjøre for langt ut i kanten, da det kan være løse skavvler som henger her. Fra Kvitbergan og ned mot parkeringen er det tett skog, det er bratt, og når det ligger snø her gjelder det å finne en egnet trase å SKLI ned fremfor å søke den helt store kjøreopplevelsen.

Total tidsforbruk opp/ned ved moderat rolig tempo : ca 3 – 4 timer.

 

God tur

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009