Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Durmålstinden

Durmålstinden ligger på Kvaløya, helt sørvest i Kattfjorddalen. Fjellet er 921 meter over havet og et populært turmål sommer og vinter.

Parkering ved Tverrfjellelva.

Tidsforbruk mot toppen ca 2 - 3 timer i rolig tempo.

 

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.ryggsekk.net

Bilder og turbeskrivelse fra www.lyngen.name

Bilder og turbeskrivelse fra www.rumpetaske.net

 

Durmålstinden - 921 moh

 

Turbeskrivelse

Durmålstinden ligger på Kvaløya helt sørvest i Kattfjorddalen med sine 921 meter over havet. Fjellet er et populært turmål vinterstid, og har i '09 og '10 også vært en av toppene til "Ti på Topp" tilbudet i Tromsø, noe som har resultert i stor traffikk opp og ned fjellsiden også i sommersesongen.

 

 

 

 

 

Se kartutsnittet nedenfor som viser fjellets plassering:

 

Fra Tromsø kjører man over til Kvaløya, følger veien videre til Eidkjosen hvor man tar mot nord (høyre) ved Eide Handel. Følg veien langs Kaldfjordens sørlige ende og ta av mot sørvest (venstre) mot Kattfjordeidet. Parkering finnes på sørsiden av veien like ved der Tverrfjellelva krysser vei.

 

Se kartutsnittet nedenfor som viser traseer til toppen:

 

Fra parkeringen ser man toppens nordlige side hvor det er reist en varde på 897 moh. Traseen mot toppen beveger seg først et lite stykke inn dalføret mellom Straumsaksla og Durmålstinden. Elven som renner her krysses enkelt i området over skoggrensen før man legger kursen opp ryggen som leder til punkt 595. Idet man runder ryggen her vil terrenget flate ut og en skuer nå rett mot Durmålstinden og gryten som ligger i bunn av fjellet. Herfra er det to mulige traseer mot toppen. Den merkede traseen fra "Ti på Topp" krysser fra punkt 595 mot vest og følger ryggen lengst nord mot toppen og varden på 897. En alternativ trase - er å gå fra punkt 595 mot sør og følge ryggen lengst sør som leder rett til Durmålstinden's punkt 921 hvor det er reist en stor varde - med eget navneskilt. Begge alternativ går i fin, lettgått steinur. Forskjellene er at den nordlige rygg er en litt lengre trase som ikke er like bratt på slutten. Den sørlige ryggen er kortere, men litt brattere. Vinterstid skal en være oppmerksom på at det kan henge store snøskavler / heng fra den sørlige del av Durmålstinden. 

 

 

Toppen er flat og byr på flott utsikt over Kvaløya i alle himmelretninger. Spesielt de kjente fjellene (Middagstinden, Tverrfjellet, Skitntinden, Djæveltanna og Storsteinnestindan) på nordsiden av Kattfjorddalen er et vakkert skue herfra. 

 

Tidsmessig bør du regne med å bruke fra 2 timer eller mer i rolig tempo opp til toppen. Ned går alltid noe fortere, men beregn gjerne 1,5 til 2 timer også her.

 

 

PS! Det er lov å IKKE følge merking når man går i fjellet - så lenge du vet hvor du går, og hva du gjør!

 

 

God tur!

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2010