Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Finnkollen:

Finnkollen ligger ved Sørfjorden på Kvaløya.

Fjellet er 687 meter over havet og byr på flott utsikt over Vengsøy og fjellkjeden ved Kattfjordeidet.

Tidsforbruk til toppen i rolig tempo ca 2 timer.

Bilder fra turen

Panoramabilde fra toppen

Værvarsel fra YR.no

Skitur til Finnkollen - 687 moh - 04.02.09 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Finnkollen ligger ved Sørfjorden på Kvaløya. Fra Tromsø kjører man til Kvaløya, over Kattfjordeiet og tar til venstre idet man kommer ned til Nordfjorden. Herfra følger man veien helt til du kommer innerst i den noe mindre Sørfjorden. Parkering finner du ved skolen som ligger innerst i fjorden. Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor:

Fra parkeringen er det mest hensiktsmessig og følge lysløypen et stykke inn langs Sørfjorddalen. Dette er riktignok i gal retning av selve toppen, men det vil spare deg for en god del ulent terreng i skogsiden vest for toppen. Desto lengre inn Sørfjorddalen du går, jo slakkere blir stigningen opp til ryggen som leder mot toppen av Finnkollen.

Idet man er kommet opp på ryggen er ruten grei. Følg denne i rett linje til toppen. :-)) Mitt rutevalg kan ses på kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor:

Topplatået er flatt og består av en hovedvarde samt en mindre varde. Utsikten er upåklagelig i alle retninger. Blant annet kan man beskue alle de kjennte fjellene på Kattfjordeidet som ligger som perle på en snor mot nordøst.

Tidsforbruk til toppen i rolig tempo ca 2 timer.

 

God tur!

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009