WWW.KRISTENRYENG.COM

Info om Gråtind (871 moh) :

Gråtind (871 moh) ligger på Kvaløya utenfor Tromsø.

Fra Tromsø kjører man til Kvaløya og videre sørover mot Straumsbukta. Parkering finnes ned mot sjøen ved Steinen.

Tidsforbruk opp-ned fra parkering; ca 2-3 timer.

Bilder fra turen

 

 

 

Værvarsel fra YR.no

Skitur til Gråtind (871 moh)

 

Turbeskrivelse

Da solen tittet fram søndag 22 april 2007 bestemte jeg meg for å dra på en kjapp skitur. Fram med kart over Tromsø området, og dagens destinasjon var klar : Gråtind på Kvaløya.

Ut i fra kartet så turen ut til å være en grei tur uten de helt store utfordringer. Ski og utstyr ble pakket i bilen, og jeg satte kursen mot Gråtind. For å komme til dette fjellet må man kjøre mot Straumhella (Hella) og videre forbi Straumsbukta. Parkeringsmuligheter finnes ned mot sjøen ca 7 km etter innkjøringen til Hella. Herfra er det bare å peke skituppene mot toppen og sette i marsj.

     

Vegetasjonen mot tregrensen er "åpen og luftig" og man slipper å krongle seg mellom kratt og buskas. Dette er også en flott fordel når man skal ned samme vei senere. Naturlige skogshindringer på vei ned synes jeg personlig er morsomt, vel å merke så fremt at det ikke blir for tett skog.

  

Turen opp i moderat tempo tar ca 2 timer. Fra toppen har man flott utsikt mot Tromsø, Malangen og Straumsfjorden. Rett på andre siden av fjorden kan man se de flotte toppene på Bentsjordtinden.

Toppen kan nås via to ruter; langs ryggen mot vest, eller den mer nordlige ruten som illustrert på bildet nedenfor.

Fra toppen har man en flott gryte man kan oppleve flott nedkjøring. Vær obs på at det kan gå skred i henget i denne "gryten". For en trygg nedkjøring uten å bekymre seg for skred, anbefales nedkjøring langs ryggen mot Høgåsen.

  

Videre bør det opplyses om at denne toppen ikke er utsatt for hyppige besøk. Den ligger litt utenfor Tromsø, er ikke så kjent som toppene på Kattfjordeidet m.m. og kan være et perfekt alternativ på godværsdager hvor det ellers er MYE folk på vei mot de mer allmenn kjente toppene. Vil du være i fred på tur, og ha bedre muligheter til å kjøre i urørt snø - hvorfor ikke dra til Gråtind ?

God tur.

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007