Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Henriktinden :

Henriktinden ligger i Balsfjord kommune ved Balsfjorden ikke langt fra Laksvatn. Fjellet måler 1127 meter over havet og byr på flott utsikt.

Toppen har to varder, hvor den høyeste er 1127 moh, og den andre 1121 moh.

Tidsforbruk opp i moderat tempo 2,5 til 3 timer.

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

Fjelltur til Henriktinden 16.08.08 (Kristen Ryeng og Lars Wallumrød)

 

Turbeskrivelse

Lørdag 16.08.08 trosset vi regn og gråvær for å komme oss til fjells. Vi satset på at innlandet hadde litt bedre vær enn i Tromsø området og valgte derfor å prøve oss på Henriktinden som ligger i Balsfjord kommune ikke langt fra Laksvatn. Kjøreturen fra Tromsø og hit tar ca 45 minutter. Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering :

 

For å lettest finne en parkeringsplass tar man av E8 ved Laksvatn og kjører inn på gammelveien de siste 3-4 kilometrene mot Tomasjorddalen som skiller Laksvatnfjellet og Henriktinden.

Parkering finner du rett etter å ha passert fyrlykten som står nede ved sjøen. Herfra går det også stier og småveier som leder seg mot tunnelen under E8 og som tar deg videre opp Tomasjorddalen. Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som illustrerer trase og rute valg opp og ned :

Vi valgte å følge Tomasjordelva et stykke opp langs dalen før vi krysset gjennom et skogholt og deretter fulgte fjellsiden opp mot Henriktinden. Foruten et noe tett skogholt på 2-300 meter er dette en helt grei trase å følge. Siste delen mot toppen er steinete, men relativt lettgått. Vær obs på at det ligger en del løse steiner mot toppen.

Toppen består av et stort platå med god utsikt. Det er også satt opp to varder på toppen. Uvist hvorfor, da de står med 50 meters mellomrom og det skiller 6 høydemeter dem i mellom. Ved det høyeste varden (lengst vest) ligger det en gjestebok i en sylinderformet metallboks inne i varden.

Ruten ned valgte vi å gå sørsiden for deretter å skrå tilbake mot elveleiet (som på denne tiden av året var uttørket) ned mot Tomasjordelva å Tomasjorddalen. Siste henget i elveleiet (det som går gjennom skogholtet) lar seg forsere, men det er stedvis bratt med små stup.

Tidsforbruk til toppen i moderat tempo : ca 2,5 til 3 timer. Ned går du på i underkant av 2 timer.

 

 

Henriktinden sett fra Perstinden :

 

 

Henriktinden sett fra Laksvatnfjellet:

 

 

Henriktinden sett fra Fugltinden:

 

 

God tur !

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007 - 2008