Kontakt: info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Nordfjellet:

Nordfjellet ligger på Ringvassøy og strekker seg 1000 meter over havet.

Fjellet er tilgjengelig for de fleste med OK form og utstyr.

Fra parkering til toppen er det ca 4-5 kilometer å gå.

Tidsforbruk til toppen i moderat tempo 2,5 - 3 timer.

Nedkjøring : som alltid alt for kort tid...

 

Bilder fra tur 12.05.11

Bilder fra tur 20.11.10

Bilder fra tur 08.03.08

Værvarsel fra YR.no

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.ryggsekk.net

Bilder og turbeskrivelse fra www.kugo.no

Bilder og turbskrivelse fra www.lyngen.name

 

Nordfjellet  - 1000 moh.

 

Turbeskrivelse

Nordfjellet på Ringvassøy strekker seg nøyaktig 1000 meter over havet og byr på fantastisk utsikt over Ringvassøy, Grøtsundet, fastlandet og Lyngsalpene.

Fjellet er lite omtalt på nett, og et søk etter bilder og rutebrskrivelser ga liten uttelling. Tross lite omtale på nettet er dette et populært fjell som byr på morsom skikjøring i ulike vanskelighetsgrader. Det er også mulig å bestige fjellet fra flere kanter.

 

Kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor viser fjellets plassering i forhold til Tromsø :

 

Mange velger å kjøre til Ringvannet for å finne parkering. Her er det en stor parkeringsplass på høyre side av veien (mot sjøen) og det bør være relativt uproblematisk å finne ledige plasser om en starter tidlig på dagen. Skulle det mot formodning være fullt, kan man kjøre et stykke videre til man kommer til Sandelva og parkere her. Vi valgte parkering ved Sandelva. Herfra starter oppstigningen umiddelbart og det er flott, lettgått terreng å gå i på vei opp Glimfjellet som leder mot Nordfjellet.

 

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor for rute og trase opp fra parkering ved Sandelva :

 

Følg Sandelva opp til du er ute av skogen. Drei så nordover (mot høyre) og gå opp på ryggen av Glimtinden. Herfra legger du kursen nord-vest langs ryggen som tar deg opp mot 7-800 moh.

Pass på å ikke gå for langt mot nord, da det etterhvert vil komme stup/skrenter som kan være dekket av store skavvler. Hold derfor godt til venstre opp langs ryggen. Vel oppe på ryggen vil du se den smale traversen som går fra høyde 796 og nord-vest mot ryggen av selve Nordfjellet. Her er det bratt på begge sider, og det bør være god sikt skal du krysse over her. Ikke frist skjebnen med å gå for langt mot nord på vei over her. Skavvlene som henger ned mot Glimdalen er store og kan løsne. Folk har tidligere falt igjennom her.

 

Bildet nedenfor viser traversen over mot Nordfjellet på andre siden.

 

Over på andre siden av traversen gjennstår de siste hundre meterne mot toppen. Også siste flanken opp mot varden anbefales det å holde seg mot venstre grunnet stup/skrenter som kan være dekket av usikre skavvler på høyresiden.

Toppen er flat og markert med en stor varde. Utsikten er upåklagelig i alle retninger.

Nedkjøring samme vei som man fulgte opp. For en brattere nedkjøring mot slutten kan man legge ruten mot Sjursnestinden og kjøre skrenten / henget på østsiden videre ned mot Sandelva. Eventuelt kan man kjøre en renne som går litt nordvest for punkt 796 ned mot Nordbotnen og Ringvatnet. Denne er bratt og skredfare bør vurderes før en setter utfor her.

Alt i alt et flott fjell som ligger veldig lett tilgjengelig, byr på flott utsikt, variert skikjøring og som er overkommelig for de fleste med OK form og utstyr.

 

God tur !

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2011