Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Perstinden:

Perstinden ligger i Balsfjord kommune like nord for Nordkjosbotn.

Fjellet måler 917 meter over havet.

Parkering ved Nordkjosbotn - eller på privat eiendom. Husk å spørre om tillatelse ved parkering i private innkjøringer!

Tidsforbruk fra parkering til toppen i moderat/rolig tempo anslås ca 2 - 3 timer.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

Perstinden (917 moh) - 06.03.09 (Kristen Ryeng og Kai Ruben Høgden)

 

Turbeskrivelse

Perstinden ligger i Balsfjord kommune like nord for Nordkjosbotn. Fra Tromsø følger man E8 til Nordkjosbotn - en kjøretur på 7 mil som tar ca en time.

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering:

Idet man nærmer seg Nordkjosbotn fra Tromsø vil en se fjellets nordside som nesten alltid er svært snøfattig. Heldigvis legger det seg rikelig med snø på sørsiden - så det er ingen grunn til panikk selv om fjellet først viser frem sin verste side når man kommer kjørende fra Tromsø. 

For å finne en parkering med god beliggenhet for vårt rutevalg mot toppen ble vi nødt til å spørre pent hos en av de fastboende om bilen kunne stå på gårdsplassen mens vi gikk en tur på fjellet. Ser du deg nødt til å parkere bilen din på privat eiendom - husk ALLTID å spørre om tillatelse først!

Kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor viser vår rute mot toppen:

Som man ser av kartet får en god hjelp av traktorveien som går opp langs Bruelva's østside. Her kommer man seg effektivt og enkelt opp de bratte partiene gjennom skogen. Vinterstid er denne veien trafikkert med en del scooter trafikk. Noe å tenke på når en kommer susende NED denne svingete traseen...

Over det bratteste partiet vil terrenget flate ut, og ruten legges gradiv lengre mot vest. Vi la sporet i retning mot høyde 596 for så å traversere mot høyde 629 hvor det flater ut i en liten dal før den siste oppstigningen mot Perstinden. (Se kartutsnittet ovenfor).

Det er veldig enkelt å navigere seg frem mot Perstinden da toppen stort sett er synlig langs hele traseen. Finn traktorveien som går langs Bruelva og jobben med navigering går av seg selv.

Som så mange andre fjell vinterstid er også dette fjellet utsatt for ulovlig scooterkjøring. Bli derfor ikke overasket om du finner spor og/eller ser scootertrafikk hele veien til toppen.

Fra toppen er det flott utsikt over Balsfjorden og fjellkjedene rundt Nordkjosbotn. Dette er et område med mange spennende fjell, og et område jeg planlegger å besøke flere ganger både sommer- og vinterstid.

Nedenfor et skredkartutsnitt hentet fra Skrednett.no :

 

Tidsforbruk fra parkering til toppen i moderat tempo: ca 2 timer.

 

 

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009