WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Skamtinden:

Skamtind ligger ytterts i Ersfjorden på Kvaløya.

Toppens høyeste punkt er 884 meter over havet.

Tidsforbruk tur/retur parkering ca 4 - 5 timer i moderat tempo.

Bilder fra turen

 

 

 

Værvarsel fra YR.no

Skamtind 884 moh - 05.07.07 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Skamtind blir av enkelte kalt ”Dronningen av Ersfjorden” og ligger ytterst i fjorden 884 meter over havet. Fjellet er et populært turmål på sommeren, og traseen opp går i en godt merket sti helt fra parkeringen og til toppen.

For å komme til fjellet må man kjøre mot Rekvik på Kvaløya (Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor).

Dette er en kjøretur på ca 5 mil fra Tromsø, men veien går i flott natur og på vei ut mot Rekvik passerer man kjente landemerker som Buren,  Store Blåmann, Hollendaren og badestranden i Grøtfjord for å nevne noen ”attraksjoner”. De siste kilometerne går på en grusvei av variabel kvalitet,  og parkering er godt tilrettelagt i Rekvik (bare følg veien så langt den går...).

 Fra man parkerer bilen ved foten av fjellet er det bare å sikte mot toppen, og du finner stien du skal følge. Her er det ingen lang flat anmarsj – man starter klatringen oppover nesten fra første skritt.  De første par hundre metrene slynger stien seg gjennom bjørkeskog og kratt  før man får en ørliten ”pause” ved at det flater noe ut etter at man kommer ut av skogen. Videre herfra går det bratt oppover, helt til man står på toppen.  Det er mye stein og steinur på veien opp, og det kan være løse steiner innimellom. Mitt råd blir derfor; trå på de store steinene – de ligger som regel iro. (Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor).

Toppen er på 884 meter over havet og byr på flott utsikt alle retninger.  Tidsforbruk fra parkering og til toppen vil i moderat tempo gå på underkant av 2 timer. Påberegn å bruke 1 – 1,5 time ned.

 

God tur!

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007