Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Skarsfjellet, 843 moh:

Skarsfjellet ligger nord for Tromsdalstinen i Tromsø kommune. Fjellet er på ingen måte ruvende, men byr på flott utsikt spesielt mot Tromsdalstindens nordvendte side.

Fjellet måler 843 meter over havet og i normal rolig tempo vil man sommerstid bruke anslagsvis 1,5 - 2,5 timer til toppen.

Dette er en topp som egner seg for alle.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

(eksterne linker)

Skarsfjellet - 843 moh

 

Turbeskrivelse

Nord for Tromsdalstinden ligger 843 meter høye Skarsfjellet. Toppen mottar betydelig mindre besøk enn sin storebror i sør, men er alikevell en topp som er verdt et besøk.

 

Kartutsnittet nedenfor viser fjellets plassering:

 

 

Fjellet er ett av flere fjell i umiddelbar nærhet til Tromsø. Det er derfor mulig med flere startsteder og ruter opp mot toppen. Denne beskrivelse tar for seg normalruten inn Tromsdalen og skiltingen mot Skarvassbu/Tromsdalstinden.

Parkering finnes tilgjengelig flere steder innerst i Turistveien som går inn Tromsdalen. For kortest mulig "anmars" kan man kjøre inn til bommen ved skytebanen - for deretter å sykle inn lysløypetraseen ca 2 kilometer før man fortsetter til fots mot øst og Skarsfjellet.

 

 

 

Kartutsnittet nedenfor viser normalruten opp sommertstid:

 

 

Dette er en godt merket trase som er mye brukt i barmarksesongen. Fra skytebanene er det skiltet hele veien opp Tromsdalen. Det er også godt merket i området hvor traseen bryter mot øst, over elven og opp igjennom skogen. Tidlig på vårparten vil man kunne møte på noen våte og gjørmete partier opp skogen mot øst, men ut over dette kan man gå tørrskodd hele veien mot toppen. Følg sti/skilting mot Skarvassbu helt til du krysser høyspentlinjen som går nord for Tromsdalstinden. Her legger man kursen mot nord - opp de siste små bakken mot toppen av Skarsfjellet.

 

 

Fjellet er godt synlig hele veien. Toppen er mer som et stort rundt platå/høydedrag uten ruvende høyder, skrenter eller spektakulære stup, men som tidligere nevnt - et fjell med spennende utsikt mot Tromsdalstinden.

På toppen er det plassert en relativt stor toppvarde. I moderat tempo er det mulig å nå denne toppen til fots fra skytebanen i Tromsdalen godt i underkant av 3 timer.

Fjellet er på grunn av sin slake stigning samt gode stier - godt egnet for alle.

 

 

God tur !

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2012