WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Skitntinden:

Skitntinden (1042 m.o.h) ligger på på Kattfjordeidet på Kvaløya,  ca 20 minutters kjønring utenfor Tromsø sentrum.

Tidsforbruk opp-ned fra parkeringsplass : 3-5 timer.

Bilder fra turen

 

 

Værvarsel fra YR.no

Skitur til Skitentinden: 13.02.07 (Kristen, Steve, Kim og Håvard)

 

Turbeskrivelse

Etter flere dager med store mengder snøfall i Tromsø var skydekket skiftet ut med blå himmel, 10 minus grader og strålende sol (som faktisk varmet :-)) Kvelden i forkant ble jeg oppringt fra jobb med forespørsel om topptur neste dag. I grunn et dumt spørsmål; så lenge jeg har fri er jeg med! Valget stod mellom Durmålstind eller Skitntinden og etter et kjapt rådsmøte på parkeringsplassen ved Kattfjordvannet ble det sistnevnte fjell som ble "vinneren".

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering :

    

Parkering finnes vest for Kattfjordvannet og vi startet å gå herfra ca klokken 1100. Vi kunne da se 4-5 andre som hadde gått før oss, noe som passet oss helt utmerket; da hadde vi opptråkkede spor å følge.  Fra parkeringen krysser man først myrområdene nordvest for vannet og tar sikte på elvedalen som renner vest for høyde 584. Kryss elven over skoggrensen og gå mot Trollskardvannet. Følg Trollskardvannets østlige side opp mot ryggen ved foten av Djæveltanna (høyde 963). Følg denne ryggen videre til toppen.

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser ruten mot toppen :

 

Etter å ha vært på samme topp sommerstid kan en ikke unngå å legge merke til hvor enorme mengder snø som skal til for å dekke steinura opp mot toppen. Vi brukte omlag 2 timer og 45 minutter opp, inkludert felle-reperasjon ved skoggrensen og en liten matpause ved "storsteinen" ca halvveis. På toppen var det obligatorisk fotoshoot, skifte til tørt tøy og klargjøring av ski og utstyr før nedstigningen startet.

Alt i alt en STRÅLENDE tur, og en topp som kan anbefales til flere. 2-3 timer opp, og med flotte muligheter for kjøring av ski i urørt snø. Dette er en topp som relativt mange bruker å gå på - så en kan ikke regne me å ha fjellet for seg selv når godværet slår til. Uansett;

 

GOD TUR!

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007 - 2009