Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Snøfjellet:

Snøfjellet ligger på Ringvassøya, ikke langt fra indre Kårvika.

Fjellet måler 632 meter over havet.

Parkering i nærheten av Lauvstad.

Tidsforbruk fra parkering til toppen i moderat, rolig tempo ca 2-3 timer.

Bilder fra turen

Værvarsel fra YR.no

Snøfjellet - 632 moh  - 01.03.09 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

 

Snøfjellet ligger på Ringvassøya i nærheten av indre Kårvik. Fjellet er 632 meter over havet og uten toppvarde. Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering:

Fra Tromsø kjører man til Kvaløya og videre mot Ringvassøya. Etter å ha kjørt tunnellen under Kvalsundet mellom Kvaløya og Ringvassøy tar man første avkjøring til venstre ved Nordhella. Følg veien forbi Simavik og mot Indre Kårvik. Parkering finner du på ved neset i nærheten av Lauvstad etter å ha kjørt igjennom indre Kårvik.

Ruten mot toppen starter med et meget kronglete og kuppert terreng. Fra parkeringen er det bare å ta på seg arbeids-hanskene da de første 100-200 m faktisk er så ugjestmild at du ikke slipper opp her med ski PÅ beina. Fest skiene på sekken, klatre opp de første høydemetrene, og si til deg selv at SKITUREN starter først over denne kneika. Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser ruten mot toppen :

Når skiene er festet forsvarlig på beina lar fjellet deg nå gå til topps uten ytterligere krangling. Følg ryggen mot nordøst på østsiden av Holvassryggen. Du må fremdeles regne med at terrenget går litt opp og ned på vei mot toppen, men ikke så mye at du blir plaget av dette når du skal ned.

Selve toppen er som nevnt uten toppvarde. Nærmeste varde finner du om du fortsetter videre nordover langs topplatået og opp mot Kråktinden som ligger 675 moh.

På min tur så jeg ingen øvrige spor i området, og jeg er av den oppfatning at dette fjellet mottar svært få skiturister iløpet av en sesong. Det er alikevel et flott området med spektakulær utsikt over Kvalsundet, mot Kvaløya og Gåsvær.

Fra parkering til toppen i moderat, rolig tempo bruker man ca 2-3 timer.

 

God tur!

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009