WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Straumsaksla:

Fjell/topp på Kvaløya ved Kattfjordeidet.  Strekker seg 784 meter over havet og byr på flott utsikt mot de kjente fjellene på Kattfjordeidet.

Parkering i vestkanten av Kattfjordvatnet.

Tidsforbruk til toppen fra parkering ; ca 1 time i rolig tempo.

Bilder fra turen

Fjelltur til Straumsaksla 784 moh - 27.09.07 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Straumsaksla ligger på Kvaløya ved Kattfjordeidet. Toppens høyeste punkt er på 784 meter over havet og byr på fin utsikt mot Durmålstind, Nordfjorden, Nordfjordtind,  Middagstind, Skitntind, Djæveltanna, Storsteinestind, Langfjellaksla, Store Blåmann og Lille Blåmann. Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor;

Parker i vestkanten av Kattfjordvatnet og følg ryggen opp. Underlaget består i starten av skog og noe myr, men etter to-tre hundre meter forsvinner skogen og erstattes av berg, steinur som er ”fast og fin” og som kan forseres uten å måtte støtte seg til hendene på vei opp. Det bratteste partiet på turen er i starten, og det flater gradvis ut etterhvert som man nærmer seg toppen. Det anbefales å følge ryggen helt i vestkanten slik at man ikke går glipp av den flotte utsikten over dalen som skiller Straumsaksla fra Durmålstinden. Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor;

Turen tar ca 1 time til toppen i rolig tempo. Varden som står ved på toppen (784 moh) er ikke merket på alle kart – og det anbefales at man fortsetter noen meter forbi denne til man kommer til kanten/stupet ned mot vann 484. Herfra ser man den smale ryggen videre mot Langfjellaksla, vann 484 og Lille Blåmann.

Ønskes en litt lengre tur kan man fortsette videre østover mot Langfjellaksla (765 moh) som ligger en liten kilometer lengre øst.

Kort oppsummert; en behagelig, rolig tur som passer alle – og som gir fantastisk utsikt mot kjente turmål på Kattfjordeidet.

 

God tur.

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007