WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om turen:

Total distanse : 6 -8 km.

Terreng : Myr, skog, flatt med lite stigning.

Tidsforbruk : 2-3 timer i rolig tempo.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel Straumsbukta fra YR.no

Værvarsel for Håkøybotn fra YR.no

Skitur fra Straumsbukta til Håkøybotn - 10.01.08

(Kristen Ryeng og Mona I Nilsen)

 

Turbeskrivelse

Etter å ha studert kartet over mulige skiturer som ikke innebærer tindebestigning falt valget på strekningen Straumsbukta - Håkøybotn som vist på kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor :

Startpunkt markert med grønt, endepunkt med rødt. Med meg på tur ble min kollega Mona I Nilsen, og med strålende kaldt vintervær la vi ut på tur torsdag morgen. Vi kjørte med to biler. Den ene ble satt igjen ved Gravlunden i Håkøybotn før vi sammen kjørte med den siste bilen mot Straumsbukta.

Vi startet å gå ca klokken 1000 - 1030. Starten var preget av lite og skarete snø, men etterhvert som vi kom lengre inn i dalen forsvant skaresnøen og ble erstattet av myk behagelig puddersnø. Også snømengden økte, og fra en snøfattig start beveget vi oss etter kort tid i et fantastisk flott vinterlandskap. Ruten vi fulgte kan sees på kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor :

Som man ser av kartet er det en vei som fører inn mot en skytebane vest for Forrhaugen ca midt i bildet. Denne veien var ikke brøytet, ei heller valgte vi å følge den. Fra skytebanen er det en sti / kjerrevei som går videre innover dalen. Her er det også satt opp en stor blå postkasse hvor man kan skrive seg inn. Da vi passerte var siste registrerte besøk for to dager siden. Boken inneholdt mange signaturer, så det er tydeligvis mange som ferdes i dalen her.

Ruten er enkel å følge. Fra starten ser man sørsiden av lille Blåmann. For de som er kjent vil en raskt dra kjensel på Stålhovdet, samt linken like før første varden på lille Blåmann. Gå mot foten av lille blåmann og drei deretter mot øst og ned mot Håkøybotn. Eneste utfordringen kan være å treffe best og riktigst mulig i forhold til den parkerte bilen man skal ende opp ved.

Totalt er distansen 6-8 kilometer. Terrenget er oversiktlig og greit, selv om det stedvis er områder med tett krattskog som må forseres. På fint vinterføre tilbakelegges denne turen på 2-3 timer i rolig temo.

God tur !

 

 

KristenRyeng.Com © 2007 - 2008