Kontakt: info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Tromsdalstinden:

Tromsdalstinden ligger lett tilgjengelig fra Tromsdalen i Tromsø.

Høyeste punkt måler 1238 meter over havet.

Parkering finner du ved bommen innerst av Turistveien i Tromsdalen.

Populært turmål både sommer og vinter med godt merkede stier hele veien opp.

Tidsforbruk fra parkering til toppen 2 - 3 timer i moderat rolig tempo. Tur/retur ca 4 - 5 timer.

Bilder fra tur 09.07.07

Bilder fra tur 29.06.09

Bilder fra tur 29.05.10

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.ryggsekk.net

Bilder og turbeskrivelse fra www.kugo.no

Bilder og turbskrivelse fra www.lyngen.name

Bilder og turbeskrivelse fra www.rumpetaske.net

 

 

Tromsdalstinden 1238 moh

 

Turbeskrivelse

Tromsdalstinden er på mange måter et landemerke for Tromsø by og bli gjærne bare omtalt som ”Tinden”. Fjellet ligger lett tilgjengelig fra Tromsdalen og fjellets høyeste punkt ligger på 1238 meter over havet.  

 

Se kartutsnittet fra Norgesglasset som viser fjellets plassering:

Fra veibommen innerst i Turistveien går det en grusvei videre innover dalen, og etter ca 2 km kommer man til et punkt hvor man står ovenfor valget mellom sommerruten eller vinterruten. Dette veiskillet er godt merket med skilt som viser vei og lengde på de ulike valgalternativ. Kort fortalt er sommerruten kortere å gå, men går i noe brattere terreng – og vinterruten det motsatte : lengre å gå og ikke fult så bratt.  Vi valgte sommerruten.

 

Ruten mot toppen ses på kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor:

Traseen hele veien opp går i en sti som vitner om mye traffikk om sommeren og det skal godt gjøres å ”miste” stien på vei opp. På godværsdager er det mange som tar turen opp hit, noe toppens gjestebok bekreftet da vi ankom toppen.  

Ute av skogen flater det noe ut, før det stiger til værs idet man starter klatringen opp langs ryggen av selve fjellet. Her er det bratt, men en godt innarbeidet sti som slynger seg oppover gjør selv det bratteste partiet lett overkommelig. På toppen av ”bratta” flater det på ny ut, og den siste kilometeren mot toppen går uten problemer. Vær oppmerksom på at det langs ryggen enkelte steder er bratte stup på nordsiden. Ved snø/skavvler i flanken her bør en holde god avstand. Det samme gjelder for toppen – her ligger det en stor skavvel på østsiden store deler av året, og det har vært ulykker ved at man har vært uforsiktig her.

Fra punktet hvor sommer- og vinterruten skiller lag bruker man drøye 2 timer til toppen i rolig/moderat tempo med innlagte småpauser underveis. Fra parkeringen ca 2,5 time. Nedstigningen gikk på 1,5 – 2 timer.

 

 

God tur !

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2010