Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Tverrbotnfjellet, 1299 moh

Tverrbotnfjellet ligger på vestsiden av Lavangsdalen i Tromsø kommune.

Fjellet måler 1299 meter over havet.

Parkering og enkleste trase mot toppen finnes ved veiens ende i Andersdalen.

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 2,5 til 3 timer i moderat tempo. Ned på ca 2 timer.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.kugo.no

 

Tverrbotnfjellet - 1299 moh

 

Turbeskrivelse

Med èn fattig meter fra 1300 meters grensen ligger Tverrbotnfjellet pent plassert på vestsiden av Lavangsdalen i Tromsø kommune. Av de fjell som har tilknytning til Lavangsdalen, er dette det nest høyeste fjellet med sine 1299 meter over havet. Vinterstid er Tverrbotnfjellet svært skredutsatt, og tilnærmet hver vinter går det flere skred fra fjellets østvendte flanke ned mot E8 gjennom Lavangsdalen. I sommersesongen tar du deg enkelt opp uten skredfare fra fjellets vestvendte flanke fra Andersdalen.

 

Fra Tromsø kjører man via Ramfjorden og helt inn Sørbotn hvor man tar av mot venstre ved Ramfjord Camping. Ta på nytt av mot venstre i første kryss og følg veien tilbake på motsatt side av Sørbotn og Ramfjorden til du kommer til Andersdal. Her er det ny avkjøring mot venstre etter å ha passert bruen i Andersdal. Kjør så inn mot Finnjorda i Andersdalen til veiens ende hvor du finner gode parkeringsmuligheter.

 

Se kartutsnittet nedenfor som viser fjellets plassering:

 

 

Fra parkeringen tar du deg inn langs grusveien som går sørøst inn Andersdalen. Pass på at du ikke følger denne for langt da traseen mot Tverrbotnfjellet går inn dalføret nord for selve Andersdalen. Du ser denne dalen fra parkeringen så det skal ikke være vanskelig å finne frem.

 

 

 

 

Se kartutsnittet nedenfor som viser min rute mot toppen:

 

 

I dalføret som leder inn mot Tverrbotnfjellet er det gode stier i form av sauetråkk. Den beste går på sørsiden av elven, og litt opp i høyden på ryggen som leder mot Stortinden. Finner du denne fra starten har du en super trase å gå etter inn mot bunnen av Tverrbotnfjellet. Bommer du - har du litt mer kratt og bregner som står i veien, men også dette er helt overkommelig på vei opp skogen.

 

 

 

 

Tverrelva lar seg enkelt krysse i bunn av Tverrbotnfjellet, før oppstigningen mot Hestebakkan. Opp Hestebakkan blir det brattere, og fra avsatsen eller hyllen i topp av Hestebakkan legger man ruten videre mot toppen ved å følge ryggen som går opp mot Pernilsfjellet, 1282 moh. Her er det fin steinur å gå etter, så oppstigningen går raskt unna.

 

 

 

Pernilsfjellet er en del av topplatået til Tverrbotnfjellet som er et stort, relativt flatt område på nesten 1 km i lengderetningen. Den siste biten mot toppvarden på 1299 moh er i flatt, enkelt terreng. I god sikt anbefales det å gå helt frem til kanten mot øst og følge denne videre til toppen mot nord. Da vil du kunne nyte spektakulær utsikt ned de østvendte stupene mot Lavangsdalen.

 

Fra toppen er det flott utsikt over hele Lavangsdalen og fjellene rundt. Tidsforbruk fra parkering til toppen går på ca 2 - 3 timer i rolig til moderat tempo. Ned spiser du inn en liten time og gjør unna distansen på ca 2 timer.

Alt i alt, en flott tur i et område som anbefales på det sterkeste.

 

 

God tur !

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2010