WWW.KRISTENRYENG.COM

Info om Tverrfjellet:

Tverrfjellet ligger ved Sørfjorden og ruver 1394 meter over havet på sitt høyeste punkt.

Fra Tromsø er det ca 6-7 mils kjøring for å komme til Tverrfjellet. Se kart til høyre.

Tidsforbruk til toppen fra parkering og ned igjen : ca 6-7 timer i moderat/godt tempo.

Turen anbefales ikke dersom du er lite fjellvant eller i dårlig fysisk form.

Bilder fra turen

Fjelltur til Tverrfjellet 1394 moh 11.08.07 (Kristen og Gry)

 

Turbeskrivelse

Tverrfjellet ligger ved Sørfjorden ca 6-7 mils kjøring fra Tromsø og ruver 1394 meter over havet på sitt høyeste punkt. (Se kartutsnitt nedenfor fra Norgesglasset)

Interessen for Tverrfjell fikk jeg da jeg tidligere i sommer gikk på Lavangstinden som ligger nord for Tverrfjell. Ukjente topper som "alle-og-enhver-mann" ikke har vært på gjorde toppen ekstra interessant. Derfor; etter ferien var det duket for et forsøk på å klatre til topps på Tverrfjellet.

Ut fra kartet kan toppen enkelt bestiges fra sørsiden (Kjør til Ritaneset, følg Ritaelven opp til Ritadalen - Andredalen og Tredjedalen. Gå deretter rett nordover, og opp mot toppen fra Tredjedalen). Denne ruten ser utfra kartet uproblematisk ut, men var ikke mitt rutevalg denne dagen.

Vår trase opp gikk fra nordsiden. Kjør til Sjursnes, ta første vei til høyre og følg skogstraseen vestover langs Lavangselva. Veien går igjennom et lite "boligstrøk" i starten, men burde være enkel å finne. Fra parkeringen gikk vi opp langs elver i Tverrelvdalen mot isbreen på nordsiden. Herfra mot øst mot skaret vest for Litletinden (1235 moh). (Se kartutsnitt nedenfor fra Norgesglasset)

Oppe på ryggen som går mellom Litletinden og punkt 1394 går det en smal rygg man kan følge mot fjellets høyeste punkt. Herfra har man flott utsikt alle retninger. Vi stanset halvveis mot punkt 1394 da ryggen ble i smaleste laget med stup ned på begge sider.

Angående vår trase opp så anbefales den IKKE. Fra starten var det kronglete med mye skog, bregner og små elver. Ute av skogen startet en bratt oppstigning på såpeglatt steinur som i tillegg var veldig løst. Små og store steiner løsnet lett, og man måtte være ekstra påpasselig med hvor man satte føttene.

Oppe på bre-platået flater det noe ut før man på nytt starter en bratt kronglete vei opp skaret mot Litletinden. Også her er det MYE løs steinur, sleipt og glatt.

Vår trase opp gikk store deler i skygge (både opp og ned) noe som medførte at nattens dugg fremdeles lå i lyng og vegetasjon selv når vi var på vei ned i 1600 - 1700 tiden.

Mitt største spørsmål før turen var om det overhodet var mulig å finne en trase opp fra nordsiden. Ut fra bilder jeg hadde fra Lavangstind hadde jeg konkludert med at det var mulig, men jeg var spent på området opp mot Litletinden. For de av dere som ønsker å gå denne ruten; det er ingen problem å gå opp her, men jeg hadde nok ventet til sensommeren/høsten da området opp mot Litletinden trolig er meget skredutsatt når det ligger mye snø her.

Tidsforbruk fra parkering til toppen i moderat / godt tempo 3 timer. Turen ned gikk på 2,5 timer.

Skal du ha en fin fjelltur på en godværsdag hadde jeg sett meg om etter en annet topp. Som trening og en "been there - done that" tur er Tverrfjellet helt topp :-))

 

God tur !

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007