Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Vardtinden:

Vardtinden ligger i Balsfjord kommune på østside av Lakselvdalen.

Fjellet er 1151 meter over havet, og formet som en hestesko med et flatt stort topplatå.

Parkering vinterstid kan by på litt leting, men søk mot en av avkjøringene langs hovedveien. Vi parkerte ved Lakselvdalen Sprint, et klubbhus, grendehus ved Kveldro.

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 2,5 - 3 timer i moderat tempo.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.kugo.no

Bilder og turbeskrivelse fra www.lyngen.name

 

Vardtinden, 1151 moh - 18.03.10  (Kristen Ryeng, Trond B Pedersen og Eirik Sannes)

 

Turbeskrivelse

Vardtinden ligger i Balsfjord kommune på østsiden av Lakselvdalen. Fjellet er formet som en hestesko på toppen med sitt høyeste punkt på 1151 meter over havet.

 

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering:

 

Fra Tromsø kjører en mot Nordkjosbotn, men tar av mot Seljelvnes og kjører inn Lakselvdalen mot Lakselvbukt. På vei inn Lakselvdalen vil man se fjellene store Piggtinden (1505 moh) og Middagstinden (1072 moh) før hesteskoen på toppen av Vardtinden (1151 moh) viser seg.

Parkering fant vi ved avkjøringen vest for Kveldro ved et klubbhus / grendehus hvor det er godt med plass for å sette fra seg bilen. Langs hovedveien er det spesielt vinterstid dårlige forhold for parkering.

 

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser vår trase opp mot toppen:

 

Fra parkeringen går en først til fots langs hovedveien til du har krysset Trollelva. Rett nord for denne er det mulig å følge ryggen langs elveslukten opp det første stykket gjennom skogen. Skrå så mot nord for å komme nærmere den nordlige ryggen opp mot toppen. Her renner det nok en elv, men denne er enkel å krysse et stykke over tregrensen hvor elvedalen flater noe ut. Det skogkledte partiet er noe kronglete med tett skog. Ikke ha forventninger om lekende skogskjøring på ski ned her. Vinterstid samler dette området mye løs, dyp snø.

Ryggen på den nordlige siden mot toppen er ikke like bratt som den sørlige ryggen. Dette medfører at skredfaren minker samt at en vil få en jevn stignig frem mot toppens høyeste punkt. Den søndre rygg en brattere, men vil fra fortoppen på 1019 moh gi en halvannen kilometers vandring i flat "kjedelig" stigning frem til toppen på 1151 moh.

 

Vardtinden sett fra Middagstinden (1072 moh). Her den søndre ryggen :

 

Toppen byr på flott utsikt mot Langdalstindane mot nord. Nå hører det med til historien at undertegnede og Eirik Sannes ikke tok seg bryet med å gå de siste 4-500 meter frem til toppunktet på 1151 moh. Vi valgte i stedet å eksperimentere litt med skiseil på topplatået i ujevn kastevind. Noe som igjen resulterte i knall og fall, mye latter - samt at turens siste deltaker noe kald og utålmodig skled ned fra toppen. Samlet valgte vi å starte nedkjøringen herfra ettersom vinden og kulden økte i styrke.

Nedfarten ble en snørik opplevelse i store pudderskavler etter at vinden hadde startet å transportere store mengder snø. Enorme forskjeller bare på 30 - 60 minutter i forhold til når vi gikk opp.

Kort oppsummert er dette et fjell som ikke scorer høyest på skalaen over flotte skifjell, men alikevell et fjell som er verdt et besøk dersom en er interessert i å ha vært på flest mulig topper.

Samlet tidsforbruk opp og ned var ca 4 timer. Dette inkludert en god tre kvarters forsøk på å skiseile på topplatået.

 

 

God tur !

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2010