WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Vasstinden :

Vasstinden ligger på Kvaløya ved Nordfjorden som vist på kartet til høyre.

Toppens høyeste punkt er rundt 880 moh. Enkelte nettsider hevder toppen er 940 moh. Og mine kart har ingen eksakt høyde.

Parkering finnes ved Lauklineset og herfra er traseen mot toppen skiltet.

Tidsforbruk tur/retur i moderat tempo : ca 3 - 5 timer.

Bilder fra turen

Fjelltur til Vasstinden (880 moh) 03.07.07 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Vasstinden ligger på Kvaløya i ”svingen” der hvor Kattfjorden skifter navn til Nordfjorden. Toppens høyeste punkt er ikke markert med eksakt m.o.h, men utfra kartets høydekoter er toppen minst 880 meter over havet. Enkelte nettsider oppererer med 940 meter, men dette stemmer ikke overens med de kart jeg har sett.  Uansett – høyt i massevis for å kunne nyte en storslagen utsikt over Sommarøy, Tussøy, Håja, Sessøy og det velkjente fjellmassivet på Kattfjordeidet. (Se kartutsnitt nedenfor - hentet fra Norgesglasset)

Sommeren 2007 er Vasstiden en av fire ekstra topper i ”Ti på Topp” tilbudet, og er kategorisert som en ”hard” tur.

Fra Tromsø kjører man til Kvaløya og mot Eidkjosen. Herfra tar man av inn mot Ersfjordbotn og videre opp og gjennom Kattfjordeidet.  Nede ved Nordfjorden følger man veien på nordsiden av fjorden til man kommer til Skoglund. Parkering på nedsiden av veien ved rorbu/hyttene som ligger nede ved sjøen.

Fra parkeringsplassener det satt opp  skilt som viser vei mot toppen. Det KAN være vanskelig å se hvor stien går på grunn av tett og høy plantevekst, og en bør navigere forsiktig da stien går i bratt og kupert terreng opp til skoggrensen.  Fra skoggrensen og punkt 495 blir stien mer og mer borte, men følg da merkingen i form av små varder som leder opp mot toppens høyeste punkt.

Oppstigningen er bratt, men finner man stien i starten og holder seg til denne har man en relativt rask rute opp. Slitsomt ja, men høydemeterne går unna raskt og effektivt. Fra punkt 495 flater det noe ut og man må påberegne å gå resterende del av ruten på stein mot toppen. Ruten opp illustrert på kartutsnittet nedenfor - hentet fra Norgesglasset.

Vasstinds høyeste punkt er markert med en stor varde som også er utstyrt med en postkasse hvor man kan skrive seg inn i fjellets turjournal. Herfra er utsikten fin, men om man fortsetter ytterligere noen hundre meter mot nord finner man en liten varde som riktignok er noen meter lavere, men hvor utsikten er desto bedre.  

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 1,5 til 2 timer i moderat tempo. Fra toppen og ned 1 til 1,5 time.

 

God tur !

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007