Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Vinterhamntinden

Vinterhamntinden ligger med sine 790 høydemeter litt vest for Storsteinnestinden på Kvaløya.

Fjellet nås enklest med oppstigning fra Ersfjorden.

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 2-3 timer. Nedfarten på halve tiden.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

(eksterne linker)

Vinterhamntinden - 790 moh

 

Turbeskrivelse

Vinterhamntinden ligger på Kvaløya, vest for de mer kjente Storsteinnestindan ved Kattfjordeidet. Fjellet er 790 meter over havet og nås enklest fra Ersfjord siden.

 

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering:

Fra Tromsø kjører man til Kvaløya, videre vestover mot Eidkjosen hvor man tar av inn mot Kaldfjord og følger skiltingen videre mot Ersfjordbotn. Det kan by på problemer å parkere langs veien inn langs Ersfjorden. Før veiens slutt er det en snuplass som er skiltet med parkering forbudt, men det er plass til 1-2 bilen utenfor veien her. Jeg har tidligere parkert "i grøfta" ved snuplassen uten å fått hlisen fra parkeringsvaktene til Tromsø Kommune. Vil ikke komme med noen anbefalinger, men dette er måten jeg har gjort det på. Et alternativ er selvsagt å spørre pent om lov til å parkere i private innkjøringer.

 

Se kartutsnittet nedenfor som viser ruten mot toppen:

Fra veiens ende følger man Ersfjorden mot vest til man kommer til Storsteinnesvika. Terrenget hit er tidvis noen kupert og "krattskog-vokst" så det kan være greit å beregne litt tid. Fra Storsteinnesvika ser man opp mot Vinterhamntinden gjennom Storsteindalen. Det renner en elv midt i dalen her som ved snøsmelting om våren kan være stor. Traseen anbefales lagt på vestsiden av elven, da det på motsatt side er store partier med svaberg som gjør oppstigningen vanskelig.

Følg dalføret opp langs elven til terrenget flater ut og man ser traseen videre inn, og opp, mot toppen av Vinterhamntinden. Det ligger flere markante topper på rekke og rad øst for Vinterhamntinden, så pass på at du sikter deg inn på den riktige toppen.

Fra toppen er det flott utsikt mot Skitntinden, Storsteinnestindan og Ersfjordtraversen nord for Ersfjorden.

Fra parkering til toppen bruker en i rolig tempo ett sted mellom 2 og 3 timer. Nedfarten går på halvparten av tiden.

 

God tur!

 

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2010