Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om 1145 moh sør og vest for Saltdalen:

1145 moh ligger i Saltdalen øst for Sørbotn (Ramfjorden).

Fjellet er et av mange i dette området som ikke har noe navn.

Parkering i området ved Ramfjord Camping.

Fra toppen er det flott utsikt, spesielt mot nord.

Tidsmessig: Opp ca 3 timer. Ned ca 2.

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

(Gjelder Saltdalen)

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.kugo.no

1145 moh - sør og vest for Saltdalen

 

Turbeskrivelse

Saltdalen som ligger øst for Sørbotn (Ramfjorden) byr på flere spennende navnløse topper. Området ligger en liten halvtimes kjøring fra Tromsø og er et flott naturområde også for de som ønsker å gå turer i skog og mark. Et stykke inn, og på sør og vest siden av Saltdalen ligger den navnløse høyden 1145 moh. Fjellet er markant i form og utseende og fortjener absolutt et navnetrekk etter mitt syn.

 

Nedenfor ses toppen fra Smalaktinden (1244 moh) :

 

 

Kartutsnittet nedenfor viser fjellets plassering:

 

 

Fra Tromsø kjører man E8 sørover til man kommer til avkjøringen til Ramfjord Camping. Her er det mulig å finne parkering før man legger ut på første etappe inn Saltdalen langs grusveien på sørsiden av Saltdalelva. Grusveien starter ved innkjøringen til 2-3 hus litt sør for campingplassen og tar deg videre under E8 på vei inn mot Saltdalen. (Bildet til høyre).

I starten vil høyde 1145 moh ligge ute av syne bak høyde 1134 moh, fortoppen til Henrikstinden, men etter noen effektive minutter langs grusveien vil man se fjellets topp. (Bildet til venstre).

 

 

Kartutsnittet nedenfor viser min rute mot toppen:

 

 

Terrenget er lettgått, mye takket være grusveien som tar deg et godt stykke opp og igjennom skogen. Det er enkelte myr og våtområder i Saltdalen, men ikke så fuktig at det er plagsomt. Fra området der grusveien slutter vil man kunne gå i sauetråkk og stier videre inn Saltdalen. Men, stol aldri på at et sauetråkk fører deg dit DU vil.

Den største "fuktige" utfordringer kommer idet man skal krysse elven som renner fra vann 444 i Gryta og ned mot Saltdalen, men etter litt leting finner man steder elven lar seg krysse uten å bli alt for våt :-))

 

 

 

 

 

 

 

Etter å ha krysset elven starter stigningen opp mot toppen for alvor. Underlaget er lyng og steinur i skjønn forening i starten. Etter å ha klatret noen høydemeter blir steinur mer og mer dominerende. Følg ryggen mot sørøst så langt det lar seg gjøre. Ved ca 800 moh vil en fjellhylle mest skape litt problemer, men denne lar seg enkelt passere ved å legge sporet rundt på vestsiden. Et par småluftige partier i dette området, men helt uproblematisk å komme forbi. Lett klyving er alt som skal til. Etter dette partiet er traseen videre enkel.

 

 

 

 

 

 

 

Toppen er passelig "liten" og smal uten varde. Utsikten er upåklagelig, spesielt mot nord.

Tidsmessig er dette en tur som i moderat til rolig tempo tar ca 3 timer opp og 2 timer ned. De med dårlig tid og god kondisjon klarer sikkert å presse tidene ned noe.

Alt i alt er dette en lett tilgjengelig topp som ikke så mange besøker hvert år. Toppen er overkommelig for de fleste med normal fysisk form.

 

 

 

 

Panorama med utsikt fra toppen:

 

 

 

Utsikt mot nordvest fra toppen:

 

 

 

God tur!

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2011