WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Breitinden:

Lett tilgjengelig topp på Ringvassøy som strekker seg 860 meter over havet.

Toppunktet er markert med en stor varde.

Parkering ved Simavik.

Distanse fra parkering til toppen ca 4 kilometer.

Tidsforbruk fra parkering til toppen i rolig / moderat tempo ca 2 timer.

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

Skitur til Breitinden 860 moh (Ringvassøy) 12.03.08 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Breitinden ligger på Ringvassøy i Troms fylke. Fjellet har frem til 1993 blitt skrevet som Breidtinden, men etter 1993 er den korrekte navngivningen Breitinden. (Uten D). På eldre kart kan derfor fjellet fremdeles bli omtalt som Breidtinden.

Kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor viser fjellets plassering :

Kjør til Ringvassøy gjennom Kvalsundtunnelen. Ute av tunnelen tar man av første vei til venstre mot Simavik. Her finner du gode parkeringsmuligheter. Dette er også starten på grusvei / stien som fører inn mot Ringvassbu.

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser ruten opp mot toppen :

Fra parkeringsplassen følger man grusveien et stykke opp i Ytredalen før man legger kursen østover mot rørgaten som fører opp til Damvannet. Herfra sees Breitinden bak i horisonten og ruten videre følger ryggen nord-øst opp mot Tverrelvaksla. Terrenget er slakt og kupert hele veien opp mot aksla, og det er kun siste ryggen opp mot selve Breitinden som er bratt.

Toppen er 860 meter over havet, det er en stor varde som markerer toppunktet og utsikten er god. Herfra ses nabofjellene Skulgamtinden, Stortinden, Nordfjell og Kløfttippen som alle ligger på Ringvassøy. Tromsøya sees også - samt at utsikten mot Kvaløya, Kvalsundet og storhavet er upåklagelig.

Jeg gikk denne turen som en skitur på vinteren. På grunn av det kuperte terrenget opp mot toppen, med mye knauser opp og ned - er det ingen stor skiopplevelse å kjøre ned fra fjellet. Faktsk må en påregne å stake / gå mye av distansen ned igjen. Samme topp sommerstid er sikkert mer egnet.

Fra parkering til toppen er det ca 4 kilometer å gå. Terrenget er lettgått og uten vanskelige partier. Tidsforbruk til toppen vinterstid i rolig / moderat tempo : 2 timer.

 

God tur !

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007 - 2008