Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Lavangstinden:

Lavangstinden er 1215 meter over havet og er høyeste topp i fjellkjeden som går på østsiden av Nakkedalen.

Ruten opp er kort, men bratt.

Distansen fra Tromsø er ca 5-6 mil.

Tidsforburk til toppen ca 2 timer i godt tempo. Totalt tidsforbruk opp/ned mellom 3-5 timer.

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.ryggsekk.net

 

Bilder og turbeskrivelse fra kugo.no

 

Bilder og turbeskrivelse fra www.lyngen.name

Fjelltur til Lavangstinden 1215 moh - 15.07.07 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

På en skitur til Stormheimfjellet så jeg toppen av Lavangstind og bestemte meg der og da; denne toppen må jeg gå på en dag. Søndag 15.07.07 var dagen der.

Lavangstinden ligger som sørligste, og høyeste topp i fjellkjeden (Nakkefjellet) som går fra Breivikeidet og sørover, med Sørfjorden i øst – og Nakkedalen i vest. Fra Tromsø er det ca 5-6 mil å kjøre.

 

Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering:

 

Ut fra kartet er oppstigningen til Lavangstinden ganske bratt uansett hvor man starter. Jeg bestemte meg for å følge ryggen i vest noe som skulle vise seg å være en grei rute opp. Distansen fra parkeringen og til toppen er under 2,5 kilometer, men så skal ikke mindre enn ca 1100 høydemeter klatres. Toppen er riktignok 1215 moh, men parkeringsplassen ligger litt over 100 moh – så man får LITT starthjelp.

Formelen er enkel :  mange høydemeter på kort distanse = bratt, men ikke umulig.

 

Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor som viser min trase mot toppen:

 

Fra parkeringen ser man ruten opp mot toppen. Selve toppen ligger litt lengre bak og sees ikke før man runder over kanten ved ca 1100 moh. Starten er noe kronglete med skog og høyvokste bregner som dekker bakken. Det kan derfor være noe vaskelig å se hvor man plasserer føttene i starten, men tar man det litt pent går det helt fint. Ute av skogen flater det ut i 100 – 150 meter før det på nytt stiger til værs. Den ”siste” bakken er bratt og steinete, hvor mange av steinene er løse  - nok en gang blir det viktig å plassere føttene ”riktig”.  I slikt terreng synes jeg personlig det er best å gå på stein fremfor mose og lyng. Og når jeg først skal gå i steinur forsøker jeg å finne en trase hvor man trår på store steiner. De større steiner ligger som regel i ro, mens de mindre oftere er løse og kan ha skumle hensikter.

Toppens høyeste punkt er markert med en flott varde som er bygget helt på kanten. Herfra kan man nyte strålende utsikt over Sørfjorden og lyngsalpene med Jiehkkevarri i det fjerne.

 

Lavangstinden sett fra Karltinden:

Tidsforbruk fra parkering til toppen ; i underkant av 2 timer i godt tempo. Nedstigning på 1 – 1,5 time. Om flere går denne turen i lag kan det være lurt å passe ekstra på når man skal ned steinuren. Jeg gikk alene men flere ganger løsnet stein som fikk god fart langt nedover fjellsiden.

 

 

God tur !

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009