Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Stormheimfjellet:

Stormheimfjellet ligger i Nakkedalen sør for Breivikeidet.

Fjellet har en varde på høyde 1181 moh men lengre sør strekker det seg en topp som måler 1222 moh. Denne beskrivelsen tar for seg traseen til varden på høyde 1181 moh.

Trase fra nordsiden er enkel og byr på rolig grei nedkjøring.

Tidsforbruk fra parkering til toppen i moderat tempo anslås til ca to timer.

Bilder fra turen 01.06.07

Bilder fra turen 20.02.10

Bilder fra turen 02.05.11

Bilder fra turen 10.04.12

 

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelser fra www.ryggsekk.net

Bilder og turbeskrivelse fra www.lyngen.name

Bilder og turbeskrivelse fra        www.kugo.no

 

Stormheimfjellet, 1181 moh

 

Turbeskrivelse

Stormheimfjellet måler 1181 meter over havet og ligger på vestsiden av Nakkedalen. Fra Tromsø kjører man til Ramfjord, tar av mot Breivikeidet og følger videre skiltingen mot Sjursnes. Kjøreturen er ca 5-6 mil og tar rundt 45 minutter fra Tromsø.

 

 

Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor:

 

 

Stormheimfjellet sett fra Jægervatnet i Lyngen :

 

Idet man kjører inn i Nakkedalen vil man se ruten opp langs ryggen av Stormheimfjellet på høyresiden av veien. Parkering finnes ved små lommer ved siden av veien. Pass på at du ikke kjører for langt, da du er helt avhengig av å komme deg opp på ryggen nord for varden ved høyde 519. Herfra går det en skrent/stup på østsiden av ryggen videre sørover mot toppen.

Ruten til toppen er enkel. Fra parkeringen går du mot ryggen som leder deg pent og pyntelig til varden på 1181 moh. Pass på at du ikke går for langt mot øst, da skavvler og heng kan løsne i skrentene ned mot Nakkedalen.

 

Ruten opp sees på bildet nedenfor :

 

 

På kartet ser ruten slik ut : (Hentet fra Norgesglasset).

 

Det stiger jevnt hele veien mot toppen. Et stykke før den siste bakken mot varden, flater det ut slik at man får tid å samle kreftene før man bestiger de siste høydemeterene. På toppen er det en stor, solid varde med en gjestebok hvor turfolk kan skrive en hilsen og signatur for at de har vært på toppen. Herfra kan man nyte den fantastiske utsikten mot Lyngensalpene, Lavangstinden, Musnestinden, Karlstinden og Tverrfjellet for å nevne noen.

Dette er et fjell som er enkelt å bestige vinterstid på ski. Ryggen mot toppen er på ingen steder veldig bratt og det vil forundre meg stort om skred utløses langs ryggen her, men man kan aldri være sikker.

Min første tur gikk i starten av juni med rundt 15-20 varmegrader. Så sent må en påregne å måtte bære skiene på sekken et stykke gjennom skogen før man møter på snø. Se bildet lengre opp på siden.

Tidsforbruk til toppen i moderat tempo : ca 2 timer.

 

Stormheimfjellet sett fra Vargedalen på vei mot Karltinden:

 

 

God tur.

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2012