Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om  Musnestinden:

Musnestinden ligger som en del av fjellkjeden Nakkefjellet like sør for Breivikeidet. Toppen strekker seg 1103 meter over havet og byr på flott utsikt mot Lyngsalpene.

Tinden er en av flere topper i Nakkefjellet som ligger ved Sørfjorden.

Parkering finnes i nærheten av Vargedalen langs veien gjennom Nakkedalen.

Tidsforbruk opp ca 2,5 - 3 timer i rolig/moderat tempo. Regn med å bruke halvannen til to timer ned igjen.

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

Bilder og turbeskrivelse fra www.lyngen.name

 

 

Fjelltur til Musnestinden 1103 moh - 22.10.07

(Kristen Ryeng, Mona Stegen og Lars Wallumrød)

 

Turbeskrivelse

Musnestinden ligger i nakkedalen som går fra Breivikeidet mot Sjursnes i Troms fylke. Toppen er en av flere topper på Nakkefjellet, og strekker seg 1103 meter over havet.

Fra Tromsø kjører man E8 til Fagernes og tar av ved riksvei 91 mot Breivikeidet. Før man kommer til selve fergeleiet tar man på nytt av – denne gang til høyre ved Haugli (samme avkjøring som til golfbanen). Veien tar deg gjennom Nakkedalen mot Sjursnes. Parkering finnes ved flere små parkeringslommer langs veien før man kommer til Nakkevatnet.

Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor: 

 

Musnestinden sett fra Stormheimfjellet:

 

Traseen mot Musnestind tar utgangspunkt i Vargedalen som nærmest deler Nakkefjellet i to i vest (ses til høyre på bildet ovenfor). Her renner en stor elv (uten navn) hvor den letteste ruten går på sørsiden av elven. Elven fører deg raskt opp til 6-700 moh og byr tidvis på bratt oppstigning. Ute av det bratteste partiet flater det ut og kursen legges nå 45 grader sørover for å nå toppen. Herfra stiger det jevnt hele veien mot toppen på 1103 meter over havet.

Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor : 

 

Traseen går i en fin blanding av lyng og steinur. Ura er på de fleste steder fast og flat, og det er unødvendig å koble inn ”firehjulstrekk” (bruke armene som støtte). En bør alltid være oppmerksom på at ferdsen i steinur på fjellet kan være veldig glatt når det er vått. Det samme gjelder i overgang mellom snø og stein, hvor skotøyet drar med seg våt snø som kan føre til at man sklir/mister fotfeste.

Etterhvert som vi nærmet oss toppen ble underlaget bestående av mer og mer snø. Denne snøen har på ingen måte ”satt seg” og mange steder sank man til bunns. Uvitende om hva som ligger under snøen må man gå litt forsiktig for å unngå uhell / skader.

Toppvarden sees ikke før man når opp på siste platået (50 meter fra toppen). Varden er solid og 1,5 – 2 meter høy og vil være synlig både sommer og vinter. På flere av vardesteinene er det ”tagget” inn initialer, navn og datoer av tidligere tindebestigere. Herfra er det flott utsikt over Sørfjorden og Lyngsalpene. Man ser også Nakkefjellets øvrige topper (Lavangstinden og Karlstinden) fra varden.

 

Musnestinden sett fra Karltinden:

 

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 2 – 2,5 timer i moderat / rolig tempo. Nedfarten gjøres unna på 1,5 – 2 timer.

En fin tur som frister til gjentagelse på vinteren. Ser for meg flott nedkjøring ned Vargedalen. Kanskje allerede kommende vinter?

 

God tur!

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009