WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Litletinden:

Litletinden ligger sørvest for Laksvatn.

Toppen strekker seg 1017 meter over havet og har ingen varde.

Parkering ved Laksvatn ca 100 meter fra kommunegrense skiltet.

Tidsforbruk til toppen i rolig tempo med gode pauser underveis : ca 3 timer.

 

Bilder fra turen

 

Værvarsel fra YR.no

Skitur til Litletinden 1017 moh - 29.03.08 (Kristen Ryeng og Kai Ruben Høgden)

 

Turbeskrivelse

Litletinden ligger sørøst for Laksvatn og strekker seg 1017 meter over havet. Fra Tromsø kjører en gjennom Lavangsdalen langs E6 og tar av ved Laksvatn. Herfra følger man veien som går nordøst mot Lakselvbukt. Parkering ved Laksvatn, 100 meter etter skiltet som markerer kommunegrensen mellom Tromsø og Balsfjord kommune. 

Se kartutsnittet fra Norgesglasset som viser fjellets plassering nedenfor :

 

 

Litletinden ble valgt som turmål etter et besøk på Blåtinden 26.03.08 som ligger nordvest for Laksvatn. Fra Blåtinden ser Litletinden slik ut (den røde streken markerer ruten mot toppen) :

 

 

Fra parkering følger man veien tilbake langs Laksvatn 100 - 200 meter til en kommer til grusveien som raskt og effektivt tar deg opp mot høyde 311. Denne veien er låst av med en bom, og traffikeres av scootertraffikk på vinterstid.

Ute av tregrensen er det bare å sikte rett sørover mot skaret som skiller Litletinden og Laksvatnfjellet. Fra skaret legges ruten mot sørvest opp mot ryggen til Litletinden.

Ryggen mot Litletind er værutsatt og det kan til tider være veldig lite snø her. Vi valgte halvveis oppe langs ryggen å feste skiene på sekken og gå det siste stykket mot toppen da underlaget her bestod av isdekke og stein.

Toppen er flat og uten varde. Fra toppen er det flott utsikt mot Lyngsalpene, Sørfjorden, Balsfjorden, Lavangsdalen og fjellformasjoner som frister i alle himmelretninger. Mot vest kan en se Tiurdalen og ruten som fører mot Rasmustinden. I sør Tomasjordalen som er ruten opp mot Henrikstinden.

Selv om ryggen opp mot toppen var snøfattig ligger det som regel MYE og flott kjøresnø i fjellsiden som venter sørover mot Tomasjorddalen. Noe hardt og isete i starten, men etterhvert som vi kom noen meter ned i fjellsiden ble hardt underlag erstattet av uberørt puddersnø !

Kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor illustrerer ruten opp :

 

 

På vår bestigning av Litletinden var det HELT vindstille på toppen og solen strålte fra en skyfri himmel. Vi kunne ikke se spor eller tegn til andre som hadde vært på toppen denne dagen.

Fra toppen er det mulig å traversere sørover mot navnløs topp 1223 moh (vises ikke på kartutsnittet ovenfor) og videre mot Henriktinden (1127 moh).

Det er også mulig å nå toppen fra sørsiden ved å følge Tomasjorddalen opp mot toppen. (Samme rute som mot Henrikstinden). Denne dalen virket å ha bedre snøforhold enn vår rute fra nordsiden. Kanskje verdt et forsøk neste gang?

Tidsforbruk fra parkering til toppen i rolig tempo med gode pauser underveis : rundt 3 timer.

 

 

God tur !

 

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007 - 2008