Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Mjeldskardtinden:

Mjeldskardtinden ligger på Kvaløya ca midt i mellom Straumsbukta og Nordfjordbotn.

Toppens høyeste punkt er 886 meter over havet og kan enklest nås fra Straumsbukt-siden.

Det er ingen varde på toppen, men en naturlig stor steinblokk gjør samme nytten.

Bilder fra turen

 

 

Værvarsel fra YR.no

 

 

EKSTERN INFORMASJON

 

Fjelltur til Mjeldskardtinden 886 moh - 11.07.07 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Etter turer vinter og sommer til Gråtind har jeg tenkt at den lange smale ryggen som går fra Straumsbukta og opp til Mjeldskardtiden må være en flott, enkel tur. Onsdag 11 juli 2007 bestemte jeg meg for å gå denne ruten. Været var upåklagelig, strålende sol, med muligheter for noen skyer utover dagen.

 

Se kartutsnittet fra Norgesglasset som viser fjellets plassering nedenfor:

 

For å komme til Mjeldskardtiden kjører man til Straumsbukta på Kvaløya. Parkering finnes ved en stor busslomme ned mot sjøen ca 6-700 meter fra man har krysset Vollelva. Herfra er det bare å gi seg ikast med å finne en egnet trase opp gjennom skogen de første par hundre metrene til man kommer opp på Buktaaksla. Det går enkelte stier på kryss og tvers, men de fleste av disse er "saue-tråkk" og leder nødvendigvis ikke mot toppen. Gå egne spor, og sikt på toppen - det er kjappest, men kanskje litt tyngre.

Fra Buktaaksla er ruten veldig grei. Herfra flater det ut og man kan følge vardene innover mot Mjeldskardtinden. I fra man forlater skog & vegetasjon har man ca 5 km å gå innover ryggen før man klatrer det siste henget opp mot toppen.

 

Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor som viser ruten mot toppen:

 

Den siste etappen opp mot selve toppen er bratt, men uten store problemer. Det kan være mye løs stein i fjellet akkurat her, så pass på hvor du setter beina, og hold avstand om det er flere som kommer bak.

Fra toppen er det fin utsikt mot Durmålstind, Kattfjordeidet, Gråtind og Malangen for å nevne noe. Det eneste som manglet på toppen var en skikkelig varde, men en stor steinblokk gjorde samme nytten. Hvorvidt dette fjellet er lite/mye besøkt er usikkert. Det går mye stier langs ryggen, men disse forsvant når man nærmer seg den siste stigningen. Det er også mye ryper i fjellet her, og mengder med tomme patronhylser vitner om et populært jaktområde.

Tidsforbruk fra parkering til toppen ca 2,5 timer i moderat/godt tempo. Regn med å bruke opp mot to timer også ned igjen. En alternativ rute tilbake kunne være å slippe seg ned i Straumsbuktdalen og deretter følge Straumsbuktelva tilbake.

 

Mjeldskardtinden sett fra ryggen på Mjeldskardtind:

 

Mjeldskardtinden sett fra Gråtinden:

 

Mjeldskardtinden sett fra Nattmålstuva:

 

Mjeldskardtinden sett fra Nattmålstuva:

 

Mjeldskardtinden sett fra Skitnskardfjellet:

 

 

 

 

 

God tur.

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009