Kontakt : info@kristenryeng.com

 WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om navnpåfjellet:

Fugltinden strekker seg 1033 meter over havet og ligger i Balsfjord kommune.

Fra Tromsø¸ tar det halvannen time å kjøre til Fugltinden.

Tidsforbruk i moderat tempo fra parkering til toppen 2-3 timer.

Bilder fra turen

 

Sett fra Blåtinden 1

Sett fra Blåtinden 2

Sett fra Andersdaltinden

 

Værvarsel fra YR.no

Fugltinden (Mattaèohkka) - 1033 moh.

 

Turbeskrivelse

 

Fugltinden ligger i Balsfjord kommune sørvest for Laksvatn og nord for Storisteinnes. Fra Tromsø¸ kjører man mot Nordkjosbotn, videre mot Storsteinnes og langs fjorden til man kommer til avkjøringen ved Nyvik. Her tar man av mot venstre (vestover) og følger nordsiden av Josefvatnet til man finner en egnet parkering. Se kartutsnittet fra Norgesglasset nedenfor som viser fjellets plassering:

Fugltinden strekker seg 1033 meter over havet og er et enkelt fjell å komme seg opp på vinterstid. Jeg valgte en parkering i nærheten av Luneng (som vist på kartet nedenfor). Herfra gikk ruten over et jorde og langs en traktorvei / scootertrase opp gjennom skogen. Skogen i starten kan være noe kronglete og tett så det anbefales at man finner en trase her. Vinterstid er det mye scootertraffikk i området, så se etter scooterspor opp gjennom skogen. Enkelt og effektivt å følge disse.

Oppe, og ute av skoggrensen, flater terrenget ut og en slak, behagelig transport etappe inn mot foten av Fugltinden starter. I klarvær vil du nå se toppen av fjellet hele tiden mens du går, og navigeringsmessig byr ikke Fugltinden på de store utfordringene. Den østvendte flanken og sørøstvendte ryggen opp siste biten mot toppen kan være skredutsatt - velg da en tryggere rute lengre mot vest langs ryggen.

Bli ikke overasket om du møter på scooter trafikk i fjellet vinterstid. Fjellet er vistnok et populært turmål for ulovlig scooterkjøring.

Se kartutsnittet fra Norgesglasset nednefor som viser min rute mot toppen:

Toppunktet på Fugltinden består av en stor varde , samt en postkasse på eget separat postkassestativ med tilhørende gjestebok.

Fra toppen er det storslått utsikt over Nordfjorden mot vest. I nordlig og østlig retning ses Balsfjorden og kjente fjell som Svartnestinden, Andersdaltinden, Blåtinden, Laksvatnfjellet, Henriktinden, Litletinden og Perstinden. (Dette er fjell jeg tidligere har besøkt, og ved å klikke på navnene vil du komme til turbeskrivelsene til de respektive fjell).

 

 

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

www.kristenryeng.com © 2007 - 2009