WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Steinskardtinden :

Steinskardtinden ligger på Kvaløya ved Kattfjordeidet. Toppen måler 817 meter over havet på sitt høyeste punkt og byr på flott utsikt over øvrige fjell på Kattfjordeidet.

Fra parkering på Kattfjordeidet bruker man en liten time til toppen i lettgått terreng.

Bilder fra turen

 

 

 

Værvarsel fra YR.no

Steinskardtinden 817 moh - 29.09.07 (Kristen Ryeng)

 

Turbeskrivelse

Steinskardtinden ligger lett tilgjengelig på Kattfjordeidet på Kvaløya, ca 20-30 minutters kjøring fra Tromsø. Fjellet er 817 moh, og fra parkering til toppen bruker man ca 1 time i lettgått terreng. Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor;

Man kan gå flere ruter til toppen. Ingen steder er det så bratt at det ikke lar seg gjøre å komme opp. Jeg valgte å følge elven som renner ned fra Steinskardfjellet - og videre opp langs dalen mot Steinskardtinden. Det bratteste partiet er i starten, før det flater ut - og siste delen mot toppen er i behagelig stigning. Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor for min rute mot toppen;

Fra toppen er det flott utsikt mot "baksiden" av Lille Blåmann og de øvrige fjellene på motsatt side av Kattfjordeidet (Skitntind, Middagstind, Storsteinnestind, Store Blåmann, Hollendaren m-fl). Ønsker man en litt lengre tur kan man fortsette videre mot Langfjellaksla og Straumsaksla.

Turen min 29.09.07 er i ettertid blitt kalt den "Dyreste fjelltur hittil". Årsaken til dette er at da jeg returnerte til bilen etter en flott tur på fjellet - var bakruten på bilen knust av steinsprang fra veien. Egenandel på forsikring; 2 000 kroner.

 

Av og til koster det noe å gå på tur i fjellet...

 

 

God tur !

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007