WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Synnøvjordtinden:

Synnøvjordtinden ligger på sørsiden av Nordfjorden på Kvaløya. Toppen er 783 meter over havet og kan nås fra parkering iløpet av 1,5 - 2 timer i rolig/moderat tempo.

Terrenget mot toppen er lettgått med fin sti opp langs elven i starten og mose/lyng videre mot toppen.

Tidsforbruk tur/retur: 2,5-3,5 timer.

Bilder fra turen

Fjelltur til Synnøvjordtinden 783 moh 01.10.07

(Kristen Ryeng, Lars Wallumrød og Lennart Mollan)

 

Turbeskrivelse

Synnøvjordtinden ligger på sørsiden av Nordfjorden på Kvaløya. Fra Tromsø kjører man over Kattfjordeidet og tar til venstre ved Nordfjordbotn. Parkering på høyre side av veien, ca 2 km etter avkjøring. Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor.

Vår trase mot toppen tok utgangspunkt i elven som renner ned Skorelvdalen. Oppstigningen fra veien her kan virke bratt, men det går en flott, lettgått sti på vestsiden av elven. En vinner derfor høyde veldig fort - og i fin sti kan det sammenlignes som å gå opp en bratt trapp. Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor for vårt rutevalg opp.

Etter ca 7-800 meter flater det ut, og stien forsvinner gradvis. Herfra kan en traversere hardt vestover slik at en kan gå via varden ved høyde 575 og følge ryggen opp mot Synnøvjordtinden. Alternativt kan man velge å gå mer i sørlig rettning for å spare distanse, men da måtte gå litt brattere for å klatre opp på ryggen som leder mot toppen. Vi valgte sistnevnte alternativ, noe som viste seg å være helt uproblematisk. I fint vær, med god sikt anbefales det å gå helt i vestkanten av ryggen. Da får en med seg de flotte stup og skrenter som leder ned mot store Synnøvjordvatn - som egner seg perfekt for storslåtte turbilder. I dårlig sikt bør en holde mer mot øst slik at en ikke plutselig havner utfor...

Etter å ha forsert ryggen flater det på nytt ut, og en er nødt til å gå 2-300 meter innover flata på toppen før man kommer til varden. Det kan være fristende til å tro at det ikke finnes noen varde når en kommer opp, men bare gå - varden ligger helt ytterst mot sør.

Terrenget er lettgått med noe myr, lite steinur og stort sett behagelig mose/lyng som underlag.

Fra toppen er det fin utsikt. Mot øst sees vestsiden av Nattmålstuva, Mjeldskardtind og Durmålstind. Mot nord ses Vasstind og Nordfjordtind - og mot vest Sommarøy.

Fra parkering bruker man ca 2 timer i rolig tempo med pauser underveis. Ønsker man å øke tempo er det fult mulig å nå toppen på 1,5 - 1 time. Nedfarten gikk på en time.

 

God tur !

 

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007