WWW.KRISTENRYENG.COM

 

Info om Ramnafjellet:

Ramnafjellet ligger på Kvaløya ved Grøtfjorden. Se kart til høyre.

Fjellet er 743 meter over havet på sitt høyeste punkt. Toppen er stor og flat (se bildet ovenfor),  men på østsiten mot Grøtfjord finnes flere stup som byr på spektakulær utsikt.

Parkering finnes langs veien før du kommer til Tromvik.

Tidsforbruk fra parkering til toppen i moderat / rolig tempo : 1,5 time.

Tidsforbruk fra toppen og ned til parkering i moderat / rolig tempo : 1 time.

Bilder fra turen

 

 

 

Værvarsel fra YR.no

Fjelltur til Ramnafjellet 743 moh - 03.11.07 (Kristen Ryeng og Lars Wallumrød)

 

Turbeskrivelse

Ramnafjellet ligger på Kvaløya med Tromvik og Grøtfjorden på hver sin side av fjellet. Toppen er som et stort platå på størrelse med et par fotballbaner og måler 743 meter over havet på sitt høyeste punkt. Toppen er riktignok ikke spesielt høyt over havet, men byr på spektakulær utsikt med  stup og klippeformasjoner, spesielt ned mot Grøtfjorden. Kartutsnittet fra Norgesglasset viser hvor fjellet ligger :

 

Parkering finner man noen hundre meter før man kommer til Tromvik. Herfra er det først en bratt stigning opp på ryggen som følges videre mot toppen. Det er fullt mulig å velge en enklere, men da noe lengre, trase ved at man parkerer ved Nonsfjellneset og går over Aksla  mot toppen. Se kartutsnitt fra Norgesglasset nedenfor for ruten opp :

 

Etter å ha kommet opp på ryggen starter man å gå opp Durmålshamran som går mot Ramnafjellet. Terrenget består av lyng og mose i starten – som blir erstattet av mer og mer steinur etterhvert som stigningen øker. Før steinura er det sporadiske stier som leder mot toppen. Ingen grunn til panikk om man ”mister” stien, eller den forsvinner – ruten opp er veldig selvforklarende og naturlig : følg ryggen i høyrekanten (mot vest). Steinura er fast og fin, og veldig lettgått hele veien – noe som gjør dette til en veldig effektiv og rask tur. Fra parkering til toppen er det fullt mulig å tilbakelegge hele distansen på rundt 1 time om man står på. Går man i et moderat/rolig tempo bruker man 1,5 til 2 timer til toppen.

Toppen er helt flat. Og toppområdet er stort! Det er som å komme opp på en stor slette som er på størrelse med 2-3 store fotballbaner. I kantene, spesielt mot Grøtfjorden er det flere stup/skrenter som byr på flott utsikt mot Orvasstind, lille Holendaren, Breidtinden, Vågstinden, Styrmannstinden, store Holendaren, Storstolpan m.fl.

En rask, flott tur som byr på spektakulær utsikt og høydefølelse fra toppens mange skrenter og stup. Ramnafjellet er en topp som er tilgjengelig for alle.

 

God tur!

 

 

Tilbake til TURBESKRIVELSER

KristenRyeng.Com © 2007